Klantbeoordeling van
9.8/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
Starter op de woningmarkt
11 november

Starter op de woningmarkt

Als starter op de woningmarkt komt er nogal wat op je af. Je ouders komen met goedbedoelde adviezen, maar jouw situatie nu is waarschijnlijk heel anders dan die van hun een aantal jaar geleden. Ook de mogelijkheden die vrienden kregen voorgeschoteld kunnen compleet anders zijn dan jouw keuzemenu. Kortom; je bent vanuit verschillende kanten geïnformeerd, maar het blijft een ver-van-je-bed-show. Dat hoeft natuurlijk niet. Wij hebben dagelijks te maken met verschillende financieringsvraagstukken en leggen het je graag uit. Welkom op de woningmarkt!

Is een koophuis wel zo ideaal?

Overal om je heen hoor je dat nú het moment is om te kopen. Want: ‘de rente staat zo lekker laag’. Verleidelijk om daarin mee te gaan, maar bedenk eerst goed voor jezelf wat jij nu eigenlijk wilt. Woon je nu bijvoorbeeld tegen een extreem lage huur, dan is de noodzaak om te kopen wellicht niet erg hoog. Ook als je twijfelt over je huidige baan, je woonplaats en de beslissing om te gaan samenwonen is het wijs om de aankoop van een huis nog even uit te stellen. Naast deze praktische bezwaren is het ook gewoon goed om te kijken of je droomhuis financieel wel haalbaar is. Maak een optelsom en je weet waar je aan toe bent.

Gezocht: geldverstrekker

De kogel is door de kerk; je wilt kopen. Leuk en spannend. Onoverzichtelijk soms ook. Want: hoe moet het nu allemaal verder? Allereerst is het goed om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Want tenzij je een zak geld achter de hand hebt waarmee je jouw eerste huis kan bekostigen zal je toch een hypotheekverstrekker moeten vinden. Niks om je zorgen over te maken. Als het om hypotheken gaat heb je verschillende vormen die allemaal andere voor- en nadelen hebben. Hier kunnen we pagina’s over volschrijven, maar het is afhankelijk van je persoonlijke situatie en daarom beter om dit ook 1-op-1 te bespreken. Wel is het goed om te weten dat de hypotheek die je wilt afsluiten de aankomende jaren zal dalen. Vroeger kon je naast je huis ook alle bijkomende kosten als de notaris, een verbouwing, de inrichting en vooruit ook die nieuwe auto meefinancieren. Dat is niet meer. Helaas of maar goed ook; dat laten we in het midden.

Kijken, kijken & kopen

Nu je weet wat er financieel mogelijk is kan de huizenjacht beginnen. Op funda heb je waarschijnlijk toch al een klein lijstje met favoriete woningen aangemaakt. Leuk toch?! Nu kan het bezichtigen gaan beginnen. Dit kan je alleen of met je partner doen. Ben je heel enthousiast over een woning en wil je gaan bieden? Dan is het de overweging waard om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Zij kunnen je vertellen over het huis, de staat ervan, de kosten die er mogelijk aan zitten te komen en de waarde van de woning. Wil je geen aankoopmakelaar, dan kan je ook altijd een bouwkundige inspectie laten uitvoeren. Laat dit opnemen als voorbehoud, naast de welbekende ‘financiering onder voorbehoud’ in je koopakte.

Je eerste huis!

Nadat het eerste contract bij de makelaar is getekend moet er nog veel geregeld worden. Zorg dat je de juiste verzekering voor je nieuwe woning afsluit, maak die afspraak voor de inspectie en vind een notaris om de akte te laten passeren. Hierbij wordt het huis op je naam gezet en de hypotheek officieel ingeschreven. Alles in geregeld? Dan is het wachten op het officiële moment bij de notaris en het knallen van de kurken. Gefeliciteerd met je eerste huis!

Contact opnemen met een hypotheekadviseur voor het kopen van je eerste huis? Ekelmans Financieel Advies staat onder andere in de volgende regio’s voor je klaar:

Vind je dit artikel interresant?
DelenShare on facebookShare on LinkedInShare on TwitterShare to mailShare via WhatsApp
Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Geert Financiële planning
11-06-2024
Sibren komt heel betrouwbaar over en geeft een kundig advies vanuit verschillende kanten belicht.Wij weten nu weer welke financiële koers wij moeten varen.
Sander Hypotheek
03-06-2024
Voor een hypotheek van een nieuwbouwwoning bij Ekelmans financieel advies geweest. ...
Daniel Financiële planning
03-06-2024
Een uitstekend financieel advies gekregen...
Shaquille Hypotheek
08-05-2024
Is duidelijk in zijn uitleg en neemt voldoende tijd om het extra uit te leggen op momenten dat je het niet snapt. Daarnaast erg vriendelijke en kundig.
Anoniem Pensioen
29-04-2024
Hij neemt echt de tijd voor je en indien je het niet snapt blijft hij het op verschillende manieren in Jip en Janneke taal uitleggen. Dat is altijd heel erg prettig
Jan en Betsie Pensioen
26-03-2024
Sibren heeft ons op een duidelijke en voor ons begrijpelijke manier door de pensioen regelingen geloodst. Met een persoonlijk gesprek, telefonisch en per mail. Altijd snel en zeer prettig contact.
Martien Pensioen
25-03-2024
Snel en duidelijk advies over financiele gevolgen en toekomst, bij gebruik maken van de RVU regeling.
Robert Hypotheek
03-01-2024
Sibren is vriendelijk, professioneel en kundig. Nu voor de tweede keer gebruik mogen maken van zijn diensten. Hij weet waar hij het over heeft en is in staat om een complex dossier tot een positief...
Sander Hypotheek
12-12-2023
Zeer professioneel geholpen, maar is ook bereid om naar de persoonlijk situatie van de individu te luisteren. ...
Joran Financiële planning
02-12-2023
Sibren is deskundig, vriendelijk en meedenkend in de situatie. Ineens moesten wij zeer snel schakelen voor een hypotheek en dit is op korte termijn gelukt! Dat wij een groen licht kregen voor het...
Robert Hypotheek
27-10-2023
Competent, betrouwbaar en vriendelijk. Sibren Ekelmans heeft ons vakkundig begeleid bij de aankoop van een nieuw huis.
Joram Hypotheek
18-10-2023
Sibren heeft ons geholpen bij de aankoop van een woning. Er was enige haast geboden en Sibren kon daarin goed mee. Hij is erg kundig en reageert direct op vragen en kwesties. Zeer gedegen en...
Shervan Mustafa Hypotheek
14-09-2023
Ik ben erg tevreden vrezen over Sibren. Als nieuwe Nederlander en starter op de Nederlandse woningmarkt heeft Sibren mij meer dan goed en kundig geholpen. Hij heeft met zijn persoonlijke inbreng...
C Hypotheek
11-09-2023
Alles was duidelijk en helder uitgelegd, communicatie was snel.
Judith Hypotheek
10-09-2023
Sibren is betrokken en legt alles goed uit. Ik kocht voor het eerst zelf een huis en hij heeft me in dat proces erg vakkundig en professioneel begeleid, zonder dat ik de regie kwijt was.
Renssen Pensioen
17-08-2023
Vlot, nauwkeuring en ter zake kundig advies in begrijpelijke taal. In korte tijd verschafte Sibren inzicht en overzicht in onze pensioenen. Dat geeft rust en een blauwdruk voor de toekomst.
Sigrid Hypotheek
07-08-2023
Sibren is snel, nauwkeurig en goed bereikbaar. Zeer tevreden.
A.vdW Financiële planning
04-08-2023
Sibren nam de tijd om ons van goed advies te voorzien.
Maarten Hypotheek
01-08-2023
Hypotheek rond gekregen die buiten de standaard viel. Altijd binnen 5 minuten reactie, ook buiten kantooruren.Komt afspraken na en laat er geen gras over groeien.
F.S. Lettink & B. Rambonnet Hypotheek
24-07-2023
Voor onze eerste koopwoning samen heeft Sibren ons uitstekend geholpen. Geduldig, altijd bereikbaar en snel in zijn vak. Neemt je het werk uit handen en bij onduidelijkheden neemt hij de tijd om je...

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies