Klantbeoordeling van
9.9/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
Overlijdensverzekering voor ondernemers

U wilt toch ook dat uw nabestaanden verzorgd achterblijven?

Ga naar overlijden voor particulieren Lees verder over overlijden zakelijk
Overlijdensverzekering advies

Ondernemingen kunnen in verschillende vormen worden gedreven, denk aan een eenmanszaak, vennootschap onder firma (VOF), maatschap, commanditaire vennootschap (C.V.) of een B.V. Een eenmanszaak wordt voor rekening en risico van één persoon gedreven. Het is mogelijk dat de ondernemer werknemers in dienst heeft. De bezittingen en schulden van de eenmanszaak hebben betrekking op de ondernemer persoonlijk. Wanneer de ondernemer komt te overlijden komen de bezittingen en schulden toe aan zijn erfgenamen.

 

Een vennootschap onder firma, maatschap, of een commanditaire vennootschap zijn in feite samengevoegde eenmanszaken. Contractueel is vaak vastgelegd hoe de verdeling bij overlijden van een maat of vennoot wordt afgewikkeld. In veel gevallen nemen de overgebleven maten of vennoten de deelname van de overleden ondernemer over. Dit komt tot stand door een verblijvingsbeding of overnamebeding. Zij zijn echter wel een koopsom verschuldigd aan de erfgenamen. Vaak is hier geen vermogen voor aanwezig. De voortzetting van de onderneming kan hierdoor in het geding komen.

 

Bij overlijden kunt u tevens de onderneming overdragen aan een bedrijfsopvolger. De wetgeving biedt in veel gevallen de mogelijkheid om de onderneming na overlijden met een gedeelte (of zonder) erfbelasting over te dragen aan uw opvolger. Dit is mede afhankelijk van de waarde van uw onderneming op het moment van overlijden. Let er wel op dat u de overige erfgenamen niet benadeeld. Om de zaken van tevoren goed op papier te zetten is het juiste testament een must.

 

Een besloten vennootschap heeft in tegenstelling tot een IB-onderneming een andere juridische structuur. Wanneer de directeur of de groot aandeelhouder overlijdt, ontstaat een andere vererving dan bij het overlijden van een ondernemer van een IB-onderneming.

 

Ook bij overlijden van een directeur groot aandeelhouder (DGA) kan de onderneming worden overgedragen aan een bedrijfsopvolger of één van de aandeelhouder(s). De wetgeving biedt in veel gevallen de mogelijkheid om de onderneming na overlijden met een gedeelte (of zonder) erfbelasting over te dragen aan uw opvolger. Dit is mede afhankelijk van de waarde van uw onderneming op het moment van overlijden. Het dient te gaan om een materiële onderneming. Een materiële onderneming is een onderneming, waarbij u als DGA de onderneming persoonlijk uitoefent, waardoor u in de wet inkomstenbelasting 2001 wordt aangemerkt als ondernemer. Let er wel op dat u de overige erfgenamen niet benadeeld. Om de zaken van tevoren goed op papier te zetten is het juiste testament benodigd.

 

Uiteindelijk gaat het erom dat al uw zaken bij onverhoopt overlijden goed geregeld zijn. Heeft uw gezin na uw overlijden nog wel voldoende inkomen? Kunnen uw maten, vennoten of aandeelhouders de onderneming wel voortzetten? Heeft u al een bedrijfsopvolger in gedachten? Wij maken het mogelijk dat u zich over al deze zaken geen zorgen hoeft te maken. Wij zijn u graag van dienst.

 

 

Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Jan en Betsie Pensioen
26-03-2024
Sibren heeft ons op een duidelijke en voor ons begrijpelijke manier door de pensioen regelingen geloodst. Met een persoonlijk gesprek, telefonisch en per mail. Altijd snel en zeer prettig contact.
Martien Pensioen
25-03-2024
Snel en duidelijk advies over financiele gevolgen en toekomst, bij gebruik maken van de RVU regeling.
Robert Hypotheek
03-01-2024
Sibren is vriendelijk, professioneel en kundig. Nu voor de tweede keer gebruik mogen maken van zijn diensten. Hij weet waar hij het over heeft en is in staat om een complex dossier tot een positief...
Sander Hypotheek
12-12-2023
Zeer professioneel geholpen, maar is ook bereid om naar de persoonlijk situatie van de individu te luisteren. ...
Joran Financiële planning
02-12-2023
Sibren is deskundig, vriendelijk en meedenkend in de situatie. Ineens moesten wij zeer snel schakelen voor een hypotheek en dit is op korte termijn gelukt! Dat wij een groen licht kregen voor het...
Robert Hypotheek
27-10-2023
Competent, betrouwbaar en vriendelijk. Sibren Ekelmans heeft ons vakkundig begeleid bij de aankoop van een nieuw huis.
Joram Hypotheek
18-10-2023
Sibren heeft ons geholpen bij de aankoop van een woning. Er was enige haast geboden en Sibren kon daarin goed mee. Hij is erg kundig en reageert direct op vragen en kwesties. Zeer gedegen en...
Shervan Mustafa Hypotheek
14-09-2023
Ik ben erg tevreden vrezen over Sibren. Als nieuwe Nederlander en starter op de Nederlandse woningmarkt heeft Sibren mij meer dan goed en kundig geholpen. Hij heeft met zijn persoonlijke inbreng...
C Hypotheek
11-09-2023
Alles was duidelijk en helder uitgelegd, communicatie was snel.
Judith Hypotheek
10-09-2023
Sibren is betrokken en legt alles goed uit. Ik kocht voor het eerst zelf een huis en hij heeft me in dat proces erg vakkundig en professioneel begeleid, zonder dat ik de regie kwijt was.
Renssen Pensioen
17-08-2023
Vlot, nauwkeuring en ter zake kundig advies in begrijpelijke taal. In korte tijd verschafte Sibren inzicht en overzicht in onze pensioenen. Dat geeft rust en een blauwdruk voor de toekomst.
Sigrid Hypotheek
07-08-2023
Sibren is snel, nauwkeurig en goed bereikbaar. Zeer tevreden.
A.vdW Financiële planning
04-08-2023
Sibren nam de tijd om ons van goed advies te voorzien.
Maarten Hypotheek
01-08-2023
Hypotheek rond gekregen die buiten de standaard viel. Altijd binnen 5 minuten reactie, ook buiten kantooruren.Komt afspraken na en laat er geen gras over groeien.
F.S. Lettink & B. Rambonnet Hypotheek
24-07-2023
Voor onze eerste koopwoning samen heeft Sibren ons uitstekend geholpen. Geduldig, altijd bereikbaar en snel in zijn vak. Neemt je het werk uit handen en bij onduidelijkheden neemt hij de tijd om je...
Matty Financiële planning
17-07-2023
Snel, geduldig, duidelijk en behulpzaam.Altijd bereikbaar.
Ruud Hypotheek
10-05-2023
Niet voor niets de hypotheek opnieuw laten verzorgen door Sibren. Hij is bijzonder snel en is heel goed bereikbaar voor vragen. Wij vinden hem erg kundig en hij denkt heel goed mee
Marleen Hypotheek
24-04-2023
Flexibel & vlot! Snel geregeld allemaal! We zijn tevreden!
Dennis & Yoline Hypotheek
06-04-2023
Wederom met Sibren onze hypotheek geregeld, en weer een goede ervaring! Sibren handelt snel, is duidelijk, stelt de juiste vragen en geeft goed advies.
Thomas Hypotheek
30-03-2023
Sibren heeft ons duidelijk uit kunnen leggen waar we aan toe zijn als we de woning hadden aangekocht en wat de maandlasten zijn. We konden Sibren altijd bellen over vragen en veranderingen.

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies