10 oktober
Overwaarde Hypotheek

Woont u al geruime tijd in uw eigen woning? Dan bestaat de kans de waarde van uw woning hoger is, dan de hypotheek die er op rust. Dat is de overwaarde. Wie van dat verschil geld wil maken, moest de hypotheek verhogen óf de woning verkopen. Inderdaad: moest. Want wie de AOW leeftijd heeft bereikt én een flinke overwaarde heeft, kan op een andere manier aan meer financiële vrijheid komen. Via de Overwaarde Hypotheek.

 

Financiële vrijheid
De Overwaarde Hypotheek maakt het mogelijk om een deel van de overwaarde op te nemen. Zonder bijkomende, maandelijkse kosten. En dat is nou juist het mooie. U hebt de beschikking over een extra geldbedrag in één keer. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een schenking. Óf u kiest ervoor om maandelijks extra geld te ontvangen.

 

Hoe werkt de Overwaarde Hypotheek?
De rente die u over de hypotheek zou moeten betalen, wordt niet maandelijks in rekening gebracht. Deze wordt bij uw hypotheekschuld opgeteld. Pas wanneer u of uw langstlevende partner komt te overlijden moet de Overwaarde Hypotheek worden afgelost. Dit geldt ook wanneer u tussentijds besluit om de woning tóch te verkopen.

 

Wat zijn de voordelen?

  • Uw woning hoeft niet verkocht te worden
  • U kunt zelf bepalen waar u het geld aan uitgeeft
  • Er zijn geen extra maandlasten

 

Welke spelregels gelden er?

  • Uiteraard dient u in het bezit te zijn van een koopwoning
  • U moet de AOW leeftijd hebben bereikt
  • Heeft u een partner? Dan moet hij of zij ook de AOW leeftijd hebben bereikt
  • Dat u geen extra maandlasten heeft, betekent niet dat u geen extra kosten maakt. Geld lenen kost geld. Dat is bij de Overwaarde Hypotheek niet anders. De rente over deze hypotheek wordt echter bij uw schuld opgeteld, waardoor u pas achteraf de rekening krijgt.

 

Past de Overwaarde Hypotheek bij uw situatie en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dit artikel interessant?

NEEM CONTACT OP OF VRAAG KOSTELOOS EEN OFFERTE AAN!