Klantbeoordeling van
9.9/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
Rentemiddeling
26 augustus

Liever een lage hypotheekrente?

U heeft een aantal jaren geleden uw hypotheek voor 10, 20 of misschien wel 30 jaar afgesloten. Inmiddels zijn de actuele rentes zó aantrekkelijk, dat u wellicht met een ontevreden gevoel rondloopt. Als u het opnieuw zou kunnen doen, zou u immers geld overhouden. Er is goed nieuws: dit kan alsnog! In dit artikel leest u hoe dit gaat.

U heeft 3 opties.
1 Rentemiddeling
2 Uw huidige rentecontract openbreken bij uw huidige bank
3 Uw hypotheek oversluiten naar een andere partij

Rentemiddeling, wat is dat?

Rentemiddeling is niets anders dan een methode om de rente gedurende uw looptijd te verlagen. Uw huidige rentetarief wordt gemiddeld met de actuele hypotheekrente van uw geldverstrekker. De nieuwe rente is altijd lager dan uw huidige rente, maar hoger dan de actuele rente. Er wordt tenslotte een gemiddelde genomen. Uw hypotheek hierdoor blijft ongewijzigd, maar uw maandelijkse lasten kunnen aantrekkelijker worden.

Of het voor u ook gunstig is om rentemiddeling toe te laten passen hangt af van een aantal zaken. Bijvoorbeeld de hypotheekvorm, maar ook de toekomstplannen. Daarnaast betaal je net als bij oversluiten of het openbreken van je rentecontract een boete. Deze betaal je bij rentemiddeling niet ineens, maar het wordt verwerkt in je rente.

Hypotheek oversluiten of het rentecontract openbreken

Niet elke bank biedt rentemiddeling aan. Is dit het geval of mocht rentemiddeling voor u niet rendabel zijn dan zijn er andere mogelijkheden. U kunt dan uw hypotheek oversluiten naar een andere bank of bij uw huidige bank het rentecontract open laten breken.

Hypotheek oversluiten

In de loop der jaren zijn er heel veel hypotheekaanbieders bijgekomen. Het kan dus maar zo zijn dat de hypotheek bij uw huidige geldverstrekker niet meer voldoet. In dat geval kunt u het beste uw hypotheek oversluiten. Hiermee sluit u de hypotheek bij uw huidige geldverstrekker af en gaat een contract aan bij een nieuwe geldverstrekker van uw keuze.

Nadeel van deze optie zijn de relatief hoge kosten (denk aan: notariskosten voor het opnieuw inschrijven van de hypotheek, taxatiekosten en advies & afsluitkosten). Voordeel is dat uw nieuwe hypotheek volledig voldoet aan de wensen en uitgangspunten van nu.

Rentecontract openbreken bij uw huidige bank

Heeft u een aantal jaar geleden uw hypotheek afgesloten, maar is het nu zó interessant om dit te herzien? In dat geval kunt u bij uw bank het verzoek tot een tussentijdse renteaanpassing neerleggen. In feite vraagt u de bank hiermee het contract open te breken. De huidige rente moet immers gewijzigd worden. De meeste banken zullen dit verzoek honoreren, maar stellen daar wel een boeterente tegenover. Deze boete is afhankelijk van een aantal factoren.

Advies nodig welke optie voor u het beste is? Neem gerust contact met ons op, wij rekenen het voor u uit! U kunt onder andere in de volgende regio’s terecht voor advies omtrent uw hypotheek:

Vind je dit artikel interresant?
DelenShare on facebookShare on LinkedInShare on TwitterShare to mailShare via WhatsApp
Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Shaquille Hypotheek
08-05-2024
Is duidelijk in zijn uitleg en neemt voldoende tijd om het extra uit te leggen op momenten dat je het niet snapt. Daarnaast erg vriendelijke en kundig.
Anoniem Pensioen
29-04-2024
Hij neemt echt de tijd voor je en indien je het niet snapt blijft hij het op verschillende manieren in Jip en Janneke taal uitleggen. Dat is altijd heel erg prettig
Jan en Betsie Pensioen
26-03-2024
Sibren heeft ons op een duidelijke en voor ons begrijpelijke manier door de pensioen regelingen geloodst. Met een persoonlijk gesprek, telefonisch en per mail. Altijd snel en zeer prettig contact.
Martien Pensioen
25-03-2024
Snel en duidelijk advies over financiele gevolgen en toekomst, bij gebruik maken van de RVU regeling.
Robert Hypotheek
03-01-2024
Sibren is vriendelijk, professioneel en kundig. Nu voor de tweede keer gebruik mogen maken van zijn diensten. Hij weet waar hij het over heeft en is in staat om een complex dossier tot een positief...
Sander Hypotheek
12-12-2023
Zeer professioneel geholpen, maar is ook bereid om naar de persoonlijk situatie van de individu te luisteren. ...
Joran Financiële planning
02-12-2023
Sibren is deskundig, vriendelijk en meedenkend in de situatie. Ineens moesten wij zeer snel schakelen voor een hypotheek en dit is op korte termijn gelukt! Dat wij een groen licht kregen voor het...
Robert Hypotheek
27-10-2023
Competent, betrouwbaar en vriendelijk. Sibren Ekelmans heeft ons vakkundig begeleid bij de aankoop van een nieuw huis.
Joram Hypotheek
18-10-2023
Sibren heeft ons geholpen bij de aankoop van een woning. Er was enige haast geboden en Sibren kon daarin goed mee. Hij is erg kundig en reageert direct op vragen en kwesties. Zeer gedegen en...
Shervan Mustafa Hypotheek
14-09-2023
Ik ben erg tevreden vrezen over Sibren. Als nieuwe Nederlander en starter op de Nederlandse woningmarkt heeft Sibren mij meer dan goed en kundig geholpen. Hij heeft met zijn persoonlijke inbreng...
C Hypotheek
11-09-2023
Alles was duidelijk en helder uitgelegd, communicatie was snel.
Judith Hypotheek
10-09-2023
Sibren is betrokken en legt alles goed uit. Ik kocht voor het eerst zelf een huis en hij heeft me in dat proces erg vakkundig en professioneel begeleid, zonder dat ik de regie kwijt was.
Renssen Pensioen
17-08-2023
Vlot, nauwkeuring en ter zake kundig advies in begrijpelijke taal. In korte tijd verschafte Sibren inzicht en overzicht in onze pensioenen. Dat geeft rust en een blauwdruk voor de toekomst.
Sigrid Hypotheek
07-08-2023
Sibren is snel, nauwkeurig en goed bereikbaar. Zeer tevreden.
A.vdW Financiële planning
04-08-2023
Sibren nam de tijd om ons van goed advies te voorzien.
Maarten Hypotheek
01-08-2023
Hypotheek rond gekregen die buiten de standaard viel. Altijd binnen 5 minuten reactie, ook buiten kantooruren.Komt afspraken na en laat er geen gras over groeien.
F.S. Lettink & B. Rambonnet Hypotheek
24-07-2023
Voor onze eerste koopwoning samen heeft Sibren ons uitstekend geholpen. Geduldig, altijd bereikbaar en snel in zijn vak. Neemt je het werk uit handen en bij onduidelijkheden neemt hij de tijd om je...
Matty Financiële planning
17-07-2023
Snel, geduldig, duidelijk en behulpzaam.Altijd bereikbaar.
Ruud Hypotheek
10-05-2023
Niet voor niets de hypotheek opnieuw laten verzorgen door Sibren. Hij is bijzonder snel en is heel goed bereikbaar voor vragen. Wij vinden hem erg kundig en hij denkt heel goed mee
Marleen Hypotheek
24-04-2023
Flexibel & vlot! Snel geregeld allemaal! We zijn tevreden!

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies