09 juni
Startershypotheek

 Als starter krijgt u op de woningmarkt te maken met allerlei keuzes rondom het kopen van uw eerste huis. Een van de belangrijkste daarvan is misschien wel de keuze voor de juiste startershypotheek. Het is begrijpelijk dat u daarbij behoefte heeft aan professioneel advies. 

 

Wat voor vragen u ook heeft, een hypotheekadviseur kan u helpen met deskundig en onafhankelijk financieel advies voor een hypotheek als starter. Bij Ekelmans Financieel nemen we graag een stukje van de onzekerheid die bij de starterswereld hoort weg door hypotheekadvies voor starters op maat te bieden. Vraag als u geïnteresseerd bent direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Wat is een startershypotheek? 

Een hypotheek afsluiten doet u niet zomaar, vooral als u het voor het eerst doet. Een startershypotheek uitkiezen is een belangrijke financiële beslissing die over de lange termijn gaat. Zoals de naam aangeeft, is een startershypotheek een hypotheek voor starters en dus specifiek bedoeld voor mensen die een eerste huis kopen. Een startershypotheek is overigens niet hetzelfde als een starterslening. Een starterslening is namelijk aanvullend en heeft u dus eventueel naast een hypotheek. Met deze lening kunt u het verschil tussen de aankoopprijs van uw woning en de maximale hypotheek overbruggen.

 

Welke hypotheekopties heb ik als starter?

U kunt als starter kiezen uit een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek. Wanneer u voor een van deze vormen kiest, mag u de hypotheekrente aftrekken van uw inkomstenbelasting. In het geval van een lineaire hypotheek betaalt u elke maand hetzelfde bedrag en zal de hypotheekrente uiteindelijk afnemen. Met een annuïteitenhypotheek hoeft u in het begin een kleiner deel af te lossen en is de rente hoog, maar langzamerhand gaat het aflossingsbedrag omhoog en wordt de rente lager. Een hypotheekadviseur biedt u overzicht in de verschillende opties, alleen al door de voor u relevante informatie bij elkaar te brengen. 

 

Hypotheekadvies bij Ekelmans Financieel Advies 

Ekelmans Financieel Advies maakt het voor u als starter gemakkelijker om een weloverwogen keuze voor een startershypotheek te maken. We werken kleinschalig en persoonlijk, waardoor u maar één keer uw verhaal hoeft te doen en kunt rekenen op een hypotheekadvies op maat. We inventariseren zorgvuldig uw situatie om zo passend mogelijk advies te geven. U kunt ervan uitgaan dat Ekelmans Financieel Advies voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van vakinhoudelijke kennis, gedrag en aanspreekbaarheid. Daarnaast weten we door jarenlange ervaring precies welke factoren een rol kunnen spelen in uw situatie. Bent u benieuwd wat we concreet voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

 

Onze werkwijze

Een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek is bij Ekelmans Financieel Advies altijd de eerste stap. Op die manier komen we er achter of er een klik is en kunnen we samen afspraken maken over de vervolgstappen. We houden daarbij altijd rekening met uw persoonlijke wensen en bieden u een afgestemd advies op basis van een uitgebreide analyse. Vervolgens staan we u bij tijdens het gehele contracttraject en ook daarna kunt u gewoon bij ons terecht voor advies. Ons uitgangspunt is namelijk een samenwerking voor lange termijn. Ekelmans Financieel Advies is uw betrouwbare partner bij al uw financiële twijfels.

 

Ons werkgebied  

Starters in de regio Oost-Nederland die op zoek zijn naar hoogwaardig advies over een startershypotheek, zijn bij Ekelmans Financieel Advies aan het goede adres. Het is natuurlijk wel zo fijn als u advies over een startershypotheek bij u in de buurt kunt krijgen. Maak kosteloos een afspraak om kennis te maken. Ons werkgebied bestaat uit Deventer, Almelo, Zutphen, Hengelo, Enschede en Apeldoorn.

Dit artikel interessant?

NEEM CONTACT OP OF VRAAG KOSTELOOS EEN OFFERTE AAN!