13 februari
OP VAKANTIE NA AFLOOP VAN JE RENTEVASTE PERIODE

WIE SLIM iS, GAAT NIET KLAKKELOOS AKKOORD MET DE HUIDIGE HYPOTHEEKVERSTREKKER
Je woont al jaren met veel plezier in je woning. Het is jammer dat het nog steeds tegen de rentestand van 20 jaar geleden is, maar daar heb je inmiddels vrede mee. Als de dag aanbreekt waarop je een schrijven ontvangt van je hypotheekverstrekker met de mededeling dat je rentevaste periode afloopt ben je daarom al láng blij. Het nieuwe aanbod van je huidige hypotheekverstrekker scheelt tenslotte al gauw een procent of 4. Maar wie de aanvraag bij anderen uitzet zal erachter komen dat het nóg lucratiever kan zijn.

6 OP DE 10 GAAT KLAKKELOOS AKKOORD: ZONDE
Vereniging Eigen Huis heeft onderzoek gedaan naar deze manier van handelen en wat blijkt: zes op de 10 mensen tekenen voor het nieuwe aanbod van de bestaande aanbieder en uiteindelijk gaat meer dan 90% akkoord. Zonde! Door het aanbod aan hypotheekverstrekkers, de bijzonder gunstige rentestand en de wijzigingen binnen de hypotheekmarkt in het algemeen loont het de moeite om je hier echt even voor te gaan zitten.

FORSE BESPARING IS MOGELIJK
Heb je op dit moment bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek, dan kan de besparing flink oplopen. Vereniging Eigen Huis geeft in gesprek met RTL Nieuws aan dat het “van geval tot geval verschilt. Maar bij een hypotheek van zo’n €200.000,- en een rentevaste periode van 10 jaar kan dit al gauw €50,- per maand opleveren. Dat is een besparing van €600,- op jaarbasis. Wie een langere rentevaste periode afspreekt kan rekenen op nog meer besparing. Dat is al gauw een vakantie of op zijn minst een lekker weekendje weg.

DE MOEITE VAN HET UITZOEKEN DUBBEL EN DWARS WAARD
Natuurlijk zit er ook een keerzijde aan deze besparing. Wie van hypotheekverstrekker wisselt kan rekenen op extra oversluitkosten. In de meeste gevallen heb je die echter binnen korte tijd terugverdient en loont het daarom alsnog de moeite om de zaken uit te zoeken.

 

Sibren Ekelmans

Sibren Ekelmans is sinds 2005 werkzaam in de financiële dienstverlening. Hij begeleidt het merendeel van zijn klanten met totaaladvies. Of het nog gaat om hypotheken, verzekeringen, pensioen, overlijden, echtscheiding of ontslag. Hij is u graag van dienst.

Dit artikel interessant?

NEEM CONTACT OP OF VRAAG KOSTELOOS EEN OFFERTE AAN!