23 september
Een restschuld. Wat nu?

U hebt uw droomhuis gevonden. Volledig in uw element met deze nieuwe aanwinst, bekijkt u de mogelijkheden voor de verkoop van uw huidige woning. Tja, die was er ook nog en staat nog niet eens te koop. Het enthousiasme waarmee u begon, zakt langzaam weg. Het blijkt dat uw woning lang niet zoveel meer opbrengt dan u er destijds voor betaald hebt. Dat is teleurstellend, maar niet onoverkomelijk. In de afgelopen jaren is dit vaker voorgekomen. Het wordt een restschuld genoemd.

 

Restschuld berekenen

Er is sprake van een restschuld, wanneer de verkoopprijs van uw woning lager is dan uw eigenwoningschuld + de verkoopkosten.

 

Dromen of doen met een restschuld

Goed. U weet nu wat een restschuld is en dat deze situatie op u van toepassing is. Gaat het droomhuis aan uw neus voorbij? Gelukkig in de meeste gevallen niet. Indien het om een kleine restschuld gaat, kunt u deze wellicht met spaargeld of een schenking aflossen. Gaat het om grotere bedragen en laat uw inkomen het toe, dan bieden geldverstrekkers de mogelijkheid om uw restschuld mee te financieren met een nieuwe hypotheek. Dit kan gezien de huidige woningmarkt erg interessant zijn. Vooral door de lage rentes en de mogelijkheid om de rente over de restschuld nog 15 jaar af te trekken.

 

Wilt u meer informatie over uw financieringsmogelijkheden? Wij leggen het graag uit.

Sibren Ekelmans

Sibren Ekelmans is sinds 2005 werkzaam in de financiële dienstverlening. Hij begeleidt het merendeel van zijn klanten met totaaladvies. Of het nog gaat om hypotheken, verzekeringen, pensioen, overlijden, echtscheiding of ontslag. Hij is u graag van dienst.

Dit artikel interessant?

NEEM CONTACT OP OF VRAAG KOSTELOOS EEN OFFERTE AAN!