Klantbeoordeling van
9.9/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
ekelmans hypotheeklasten verlagen
07 mei

Lage rente voor iedereen

NIET VERHUIZEN, MAAR WEL EEN LAGERE RENTE; WIJ LEGGEN HET UIT

Mensen die net een huis hebben gekocht zijn laaiend enthousiast over de lage rente. Fijn voor ze, horen we je denken. Jij hebt je huis een aantal jaar geleden, in die dure periode, gekocht. Niet alleen het huis, maar ook de bijbehorende rente, was in verhouding tot nu skyhigh. Er is nieuws. Goed nieuws. Ook jij kan je maandlasten aanzienlijk verlagen. We geven je graag een aantal tips hoe je dit kunt doen.

HYPOTHEEK OVERSLUITEN

Wanneer je bestaande woning nog voldoet aan al je wensen en eisen, is het oversluiten van je hypotheek de beste keuze. Oversluiten is niets anders dan een nieuwe hypotheek afsluiten, waarmee je de oude hypotheek kunt betalen. Met alle voordelen van dien. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek heb je de mogelijkheid om bepaalde keuzes te maken.

NIEUW, AFLOSVORM OF RENTEVAST

Het is bijvoorbeeld mogelijk om je hypotheek elders af te sluiten. In de afgelopen jaren zijn er heel veel nieuwe hypotheekaanbieders bijgekomen, met aantrekkelijke voorwaarden. Ook is het mogelijk om een andere aflosvorm te kiezen. Had je bijvoorbeeld eerst aflossingsvrij met een hoge rente? Dan loont het de moeite om met deze lage rente te kijken of aflossen niet veel interessanter is.

Tenslotte kan bij het oversluiten van de hypotheek ook de rentevast periode worden aangepast. Een korte periode gaat gepaard met een lagere rente. En aangezien je toch al een tijd in je bestaande huis woont, kan het zomaar gebeuren dat je binnen nu en tien jaar wilt verhuizen. Genoeg keuze dus!

AANPASSING HYPOTHEEK

Tevreden over je huidige hypotheekverstrekker, maar wel graag lagere maandlasten? Daar hebben we uiteraard ook een oplossing voor. Met een interne omzetting is het mogelijk om afspraken die gelden voor je huidige hypotheek te wijzigen.

AFLOSSEN & MIDDELEN

Een voorbeeld hiervan is het wijzigen van de aflosvorm. In het verleden werden veel aflossingsvrije hypotheken afgesloten. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar er komt een moment dat er betaald moet worden. Nu je de mogelijkheid hebt om de hypotheek te wijzigen naar een lagere rente, en daardoor lagere maandlasten krijgt, is het mogelijk om af te gaan lossen.

Een ander alternatief om een besparing te realiseren is rentemiddeling. Bij rentemiddeling vraag je de bank om je huidige hypotheekrente te middelen met het huidige tarief in de markt. Hierbij is het niet mogelijk om de hypotheek te wijzigen en ook is het voordeel minder groot.

RISICO-OPSLAG

We schreven al eerder een artikel over risico-opslag. Dit is van toepassing wanneer de woningwaarde hoger is dan de hypotheek die is afgesloten. Dit kan komen, doordat de huizenprijzen zijn gestegen. Je kan het echter ook zelf realiseren, door meer af te lossen. Bij de meeste hypotheekaanbieders mag je tot een bepaald percentage boetevrij aflossen. Het voordeel dat je hiermee hebt is dat je minder risico vormt voor de hypotheekaanbieder en zij op hun beurt die rente kunnen verlagen of zelfs laten vervallen. Scheelt weer in de maandlasten.

Wil je weten welke vorm voor jou interessant is of laten doorrekenen wat er mogelijk is? Neem dan vooral contact met ons op. Je kunt onder andere in de volgende regio’s bij ons terecht:

Vind je dit artikel interresant?
DelenShare on facebookShare on LinkedInShare on TwitterShare to mailShare via WhatsApp
Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Shaquille Hypotheek
08-05-2024
Is duidelijk in zijn uitleg en neemt voldoende tijd om het extra uit te leggen op momenten dat je het niet snapt. Daarnaast erg vriendelijke en kundig.
Anoniem Pensioen
29-04-2024
Hij neemt echt de tijd voor je en indien je het niet snapt blijft hij het op verschillende manieren in Jip en Janneke taal uitleggen. Dat is altijd heel erg prettig
Jan en Betsie Pensioen
26-03-2024
Sibren heeft ons op een duidelijke en voor ons begrijpelijke manier door de pensioen regelingen geloodst. Met een persoonlijk gesprek, telefonisch en per mail. Altijd snel en zeer prettig contact.
Martien Pensioen
25-03-2024
Snel en duidelijk advies over financiele gevolgen en toekomst, bij gebruik maken van de RVU regeling.
Robert Hypotheek
03-01-2024
Sibren is vriendelijk, professioneel en kundig. Nu voor de tweede keer gebruik mogen maken van zijn diensten. Hij weet waar hij het over heeft en is in staat om een complex dossier tot een positief...
Sander Hypotheek
12-12-2023
Zeer professioneel geholpen, maar is ook bereid om naar de persoonlijk situatie van de individu te luisteren. ...
Joran Financiële planning
02-12-2023
Sibren is deskundig, vriendelijk en meedenkend in de situatie. Ineens moesten wij zeer snel schakelen voor een hypotheek en dit is op korte termijn gelukt! Dat wij een groen licht kregen voor het...
Robert Hypotheek
27-10-2023
Competent, betrouwbaar en vriendelijk. Sibren Ekelmans heeft ons vakkundig begeleid bij de aankoop van een nieuw huis.
Joram Hypotheek
18-10-2023
Sibren heeft ons geholpen bij de aankoop van een woning. Er was enige haast geboden en Sibren kon daarin goed mee. Hij is erg kundig en reageert direct op vragen en kwesties. Zeer gedegen en...
Shervan Mustafa Hypotheek
14-09-2023
Ik ben erg tevreden vrezen over Sibren. Als nieuwe Nederlander en starter op de Nederlandse woningmarkt heeft Sibren mij meer dan goed en kundig geholpen. Hij heeft met zijn persoonlijke inbreng...
C Hypotheek
11-09-2023
Alles was duidelijk en helder uitgelegd, communicatie was snel.
Judith Hypotheek
10-09-2023
Sibren is betrokken en legt alles goed uit. Ik kocht voor het eerst zelf een huis en hij heeft me in dat proces erg vakkundig en professioneel begeleid, zonder dat ik de regie kwijt was.
Renssen Pensioen
17-08-2023
Vlot, nauwkeuring en ter zake kundig advies in begrijpelijke taal. In korte tijd verschafte Sibren inzicht en overzicht in onze pensioenen. Dat geeft rust en een blauwdruk voor de toekomst.
Sigrid Hypotheek
07-08-2023
Sibren is snel, nauwkeurig en goed bereikbaar. Zeer tevreden.
A.vdW Financiële planning
04-08-2023
Sibren nam de tijd om ons van goed advies te voorzien.
Maarten Hypotheek
01-08-2023
Hypotheek rond gekregen die buiten de standaard viel. Altijd binnen 5 minuten reactie, ook buiten kantooruren.Komt afspraken na en laat er geen gras over groeien.
F.S. Lettink & B. Rambonnet Hypotheek
24-07-2023
Voor onze eerste koopwoning samen heeft Sibren ons uitstekend geholpen. Geduldig, altijd bereikbaar en snel in zijn vak. Neemt je het werk uit handen en bij onduidelijkheden neemt hij de tijd om je...
Matty Financiële planning
17-07-2023
Snel, geduldig, duidelijk en behulpzaam.Altijd bereikbaar.
Ruud Hypotheek
10-05-2023
Niet voor niets de hypotheek opnieuw laten verzorgen door Sibren. Hij is bijzonder snel en is heel goed bereikbaar voor vragen. Wij vinden hem erg kundig en hij denkt heel goed mee
Marleen Hypotheek
24-04-2023
Flexibel & vlot! Snel geregeld allemaal! We zijn tevreden!

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies