Klantbeoordeling van
9.9/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
Overbruggingshypotheek Ekelmans
23 oktober

Droomhuis gevonden en het oude huis nog niet verkocht?

EEN OVERBRUGGINGSHYPOTHEEK KAN UITKOMST BIEDEN

In veel gevallen blijft het bij dromen, maar soms overkomt het je… De dag dat je het huis van je dromen tegenkomt. Je doet een bod en tegen alle verwachtingen in, gaat de verkoper ook nog eens akkoord. Een droomscenario! In dit geval zou het ideaal zijn als je snel een koper vindt voor je huidige woning. In de eerste plaats, omdat je dan niet met dubbele woonlasten zit. Belangrijker nog is dat je de vrijgekomen overwaarde dan kunt gebruiken voor de aankoop van je nieuwe woning. Helaas kan het voorkomen dat het de verkoop een tijdje op zich laat wachten. Betekent dit dat je het huis van je dromen moet laten schieten? Niet persé. Er is mogelijk een oplossing die uitkomst kan bieden: een overbruggingshypotheek.

EEN OVERBRUGGINGSHYPOTHEEK, WAT IS DAT?

Een overbruggingshypotheek is een hypotheek waarbij je een voorschot krijgt van de verwachte winst op je huidige woning. Dit biedt je de mogelijkheid om toch dat droomhuis te kopen. Ook wanneer je huidige woning nog niet verkocht is. Een overbruggingshypotheek heeft in de meeste gevallen een looptijd van maximaal twee jaar. Gedurende die periode betaal je alleen rente en los je niet af. De overbruggingshypotheek wordt namelijk in één keer afgelost, wanneer je oude woning verkocht is.

ZITTER ER NADELEN AAN EEN OVERBRUGGINGSHYPOTHEEK?

Helaas wel. Al zijn die duidelijk én bij nader inzien best logisch. Wie bijvoorbeeld verwacht dat de volledige overwaarde van de huidige woning wordt voorgeschoten, komt veelal van een koude kermis thuis. Als de woning nog niet definitief is verkocht, zullen de meeste verstrekkers van de overbruggingshypotheek doorgaans niet meer dan 85% van de verwachte verkoopprijs financieren. Er zijn wel partijen die de volledige financiering voor hun rekening nemen. Het is uiteraard wel de vraag of dit verstandig is om te doen.

Het tweede addertje zit hem in de kosten. Je moet er rekening mee houden dat je tijdelijk (tot je oude woning definitief verkocht is) met hogere woonlasten te maken krijgt. Je hebt als tweevoudig grootgrondbezitter namelijk te maken met maar liefst drie hypotheken: de hypotheek van je oude woning, de hypotheek van je nieuwe woning en de overbruggingshypotheek. Tot slot is het goed om te weten dat de rente die je moet betalen voor een overbruggingshypotheek vaak iets hoger ligt dan die van een ‘gewone’ hypotheek. Dit wordt vooralsnog wel gecompenseerd met renteaftrek.

MEER WETEN?

Er zitten vaak grote verschillen in de overbruggingshypotheken die worden aangeboden. Het is dan ook zeker de moeite waard om een adviseur in te schakelen die je hierbij kan helpen. Ekelmans Financieel Advies kan je adviseren welke overbruggingshypotheek het beste aansluit op je persoonlijke situatie. Wij zijn onder andere werkzaam in de volgende regio’s:

Vind je dit artikel interresant?
DelenShare on facebookShare on LinkedInShare on TwitterShare to mailShare via WhatsApp
Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Jan en Betsie Pensioen
26-03-2024
Sibren heeft ons op een duidelijke en voor ons begrijpelijke manier door de pensioen regelingen geloodst. Met een persoonlijk gesprek, telefonisch en per mail. Altijd snel en zeer prettig contact.
Martien Pensioen
25-03-2024
Snel en duidelijk advies over financiele gevolgen en toekomst, bij gebruik maken van de RVU regeling.
Robert Hypotheek
03-01-2024
Sibren is vriendelijk, professioneel en kundig. Nu voor de tweede keer gebruik mogen maken van zijn diensten. Hij weet waar hij het over heeft en is in staat om een complex dossier tot een positief...
Sander Hypotheek
12-12-2023
Zeer professioneel geholpen, maar is ook bereid om naar de persoonlijk situatie van de individu te luisteren. ...
Joran Financiële planning
02-12-2023
Sibren is deskundig, vriendelijk en meedenkend in de situatie. Ineens moesten wij zeer snel schakelen voor een hypotheek en dit is op korte termijn gelukt! Dat wij een groen licht kregen voor het...
Robert Hypotheek
27-10-2023
Competent, betrouwbaar en vriendelijk. Sibren Ekelmans heeft ons vakkundig begeleid bij de aankoop van een nieuw huis.
Joram Hypotheek
18-10-2023
Sibren heeft ons geholpen bij de aankoop van een woning. Er was enige haast geboden en Sibren kon daarin goed mee. Hij is erg kundig en reageert direct op vragen en kwesties. Zeer gedegen en...
Shervan Mustafa Hypotheek
14-09-2023
Ik ben erg tevreden vrezen over Sibren. Als nieuwe Nederlander en starter op de Nederlandse woningmarkt heeft Sibren mij meer dan goed en kundig geholpen. Hij heeft met zijn persoonlijke inbreng...
C Hypotheek
11-09-2023
Alles was duidelijk en helder uitgelegd, communicatie was snel.
Judith Hypotheek
10-09-2023
Sibren is betrokken en legt alles goed uit. Ik kocht voor het eerst zelf een huis en hij heeft me in dat proces erg vakkundig en professioneel begeleid, zonder dat ik de regie kwijt was.
Renssen Pensioen
17-08-2023
Vlot, nauwkeuring en ter zake kundig advies in begrijpelijke taal. In korte tijd verschafte Sibren inzicht en overzicht in onze pensioenen. Dat geeft rust en een blauwdruk voor de toekomst.
Sigrid Hypotheek
07-08-2023
Sibren is snel, nauwkeurig en goed bereikbaar. Zeer tevreden.
A.vdW Financiële planning
04-08-2023
Sibren nam de tijd om ons van goed advies te voorzien.
Maarten Hypotheek
01-08-2023
Hypotheek rond gekregen die buiten de standaard viel. Altijd binnen 5 minuten reactie, ook buiten kantooruren.Komt afspraken na en laat er geen gras over groeien.
F.S. Lettink & B. Rambonnet Hypotheek
24-07-2023
Voor onze eerste koopwoning samen heeft Sibren ons uitstekend geholpen. Geduldig, altijd bereikbaar en snel in zijn vak. Neemt je het werk uit handen en bij onduidelijkheden neemt hij de tijd om je...
Matty Financiële planning
17-07-2023
Snel, geduldig, duidelijk en behulpzaam.Altijd bereikbaar.
Ruud Hypotheek
10-05-2023
Niet voor niets de hypotheek opnieuw laten verzorgen door Sibren. Hij is bijzonder snel en is heel goed bereikbaar voor vragen. Wij vinden hem erg kundig en hij denkt heel goed mee
Marleen Hypotheek
24-04-2023
Flexibel & vlot! Snel geregeld allemaal! We zijn tevreden!
Dennis & Yoline Hypotheek
06-04-2023
Wederom met Sibren onze hypotheek geregeld, en weer een goede ervaring! Sibren handelt snel, is duidelijk, stelt de juiste vragen en geeft goed advies.
Thomas Hypotheek
30-03-2023
Sibren heeft ons duidelijk uit kunnen leggen waar we aan toe zijn als we de woning hadden aangekocht en wat de maandlasten zijn. We konden Sibren altijd bellen over vragen en veranderingen.

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies