Klantbeoordeling van
9.9/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
Wat kost een hypotheekadviseur?
02 maart

Wat kost een hypotheekadviseur?

De kans dat u vroeg of laat te maken krijgt met een hypotheek is vrij groot. Het grootste deel van de mensen in Nederland wil ooit een huis kopen en daarbij ontkomt u vrijwel niet aan het afsluiten van een hypotheek. Dat betekent automatisch ook dat u te maken krijgt met een adviseur. Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke beslissing met veel invloed op uw financiën. Daarbij kunt u de hulp van een hypotheekadviseur wel gebruiken. Maar wat kost een hypotheekadviseur dan eigenlijk? Dat vertellen we u graag!

Wat kost een hypotheekadviseur precies?

Wat een hypotheekadviseur precies kost is natuurlijk lastig te zeggen. Dit is namelijk van ontzettend veel factoren afhankelijk. Wel kunnen we stellen dat het tarief over het algemeen tussen de 80 en 175 euro per uur ligt, inclusief btw. Uw volgende vraag is dan natuurlijk, hoeveel uur heeft u een adviseur nodig voor een hypotheekadvies? Gemiddeld genomen zo’n 20 uur, wat dus neer zal komen op een bedrag tussen de 1500 en 3500 euro voor een compleet advies.

Hierbij bestaat er wel een verschil tussen banken en zelfstandig adviseurs. Banken zijn namelijk verplicht om de kosten te splitsen in advies- en distributiekosten, waarbij zelfstandig adviseurs mogen kiezen voor een all-in tarief. Uiteraard moeten de bijkomende kosten wel duidelijk worden aangegeven. Is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen zonder een advies? Absoluut, dat noemen we dan execution only. Hierbij betaalt u enkel de afhandelings- en distributiekosten.

Waarom Ekelmans Financieel Advies inschakelen als hypotheekadviseur?

Het afsluiten van een particuliere hypotheek vraagt om aandacht. Er komt veel bij kijken en dit maakt het kiezen van de juiste hypotheek niet gemakkelijk. U wilt uiteraard een hypotheek die zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen en situatie. Wij van Ekelmans Financieel Advies helpen u met het maken van de best mogelijke keuze. Hierbij vergelijken we ook een groot aantal geldverstrekkers, zodat u er zeker van kunt zijn dat u het best mogelijke voorstel ontvangt.

Wij geloven erin dat het advies voorafgaand aan het afsluiten van een hypotheek net zo belangrijk is als de keuze zelf. Daarom staan wij altijd voor optimale kwaliteit van dit advies. Wij zijn ons ervan bewust dat ons advies belangrijk is en doen dit daarom uiteraard met onze volledige aandacht. We geloven in maatwerk vanaf het eerste moment en gaan een intensieve samenwerking in. Het doel is het kiezen van de juiste hypotheek, maar ook in de jaren daarna kunt u altijd terecht voor het juiste advies.

Waar helpen we u dan allemaal mee? We gaan samen kijken naar welk bedrag u maximaal kunt lenen en wat voor invloed dat bedrag heeft op uw financiën. Het is namelijk niet altijd de beste keuze om het maximale bedrag te lenen, als dit te veel druk legt op uw financiën. We kijken naar welke hypotheekvorm het beste bij u past en wat er rondom de rente het meest ideaal is. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een nieuwe hypotheek, uw allereerste hypotheek of het oversluiten van een hypotheek. Voor al uw vragen rondom hypotheken staan wij voor u klaar!

Neem contact op!

Heeft u behoefte aan deskundig hypotheekadvies? Of heeft u nog vragen over de kosten van een hypotheekadviseur? Neem contact met ons op! Wij zijn onder andere werkzaam in de volgende regio’s:

Vind je dit artikel interresant?
DelenShare on facebookShare on LinkedInShare on TwitterShare to mailShare via WhatsApp
Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Shaquille Hypotheek
08-05-2024
Is duidelijk in zijn uitleg en neemt voldoende tijd om het extra uit te leggen op momenten dat je het niet snapt. Daarnaast erg vriendelijke en kundig.
Anoniem Pensioen
29-04-2024
Hij neemt echt de tijd voor je en indien je het niet snapt blijft hij het op verschillende manieren in Jip en Janneke taal uitleggen. Dat is altijd heel erg prettig
Jan en Betsie Pensioen
26-03-2024
Sibren heeft ons op een duidelijke en voor ons begrijpelijke manier door de pensioen regelingen geloodst. Met een persoonlijk gesprek, telefonisch en per mail. Altijd snel en zeer prettig contact.
Martien Pensioen
25-03-2024
Snel en duidelijk advies over financiele gevolgen en toekomst, bij gebruik maken van de RVU regeling.
Robert Hypotheek
03-01-2024
Sibren is vriendelijk, professioneel en kundig. Nu voor de tweede keer gebruik mogen maken van zijn diensten. Hij weet waar hij het over heeft en is in staat om een complex dossier tot een positief...
Sander Hypotheek
12-12-2023
Zeer professioneel geholpen, maar is ook bereid om naar de persoonlijk situatie van de individu te luisteren. ...
Joran Financiële planning
02-12-2023
Sibren is deskundig, vriendelijk en meedenkend in de situatie. Ineens moesten wij zeer snel schakelen voor een hypotheek en dit is op korte termijn gelukt! Dat wij een groen licht kregen voor het...
Robert Hypotheek
27-10-2023
Competent, betrouwbaar en vriendelijk. Sibren Ekelmans heeft ons vakkundig begeleid bij de aankoop van een nieuw huis.
Joram Hypotheek
18-10-2023
Sibren heeft ons geholpen bij de aankoop van een woning. Er was enige haast geboden en Sibren kon daarin goed mee. Hij is erg kundig en reageert direct op vragen en kwesties. Zeer gedegen en...
Shervan Mustafa Hypotheek
14-09-2023
Ik ben erg tevreden vrezen over Sibren. Als nieuwe Nederlander en starter op de Nederlandse woningmarkt heeft Sibren mij meer dan goed en kundig geholpen. Hij heeft met zijn persoonlijke inbreng...
C Hypotheek
11-09-2023
Alles was duidelijk en helder uitgelegd, communicatie was snel.
Judith Hypotheek
10-09-2023
Sibren is betrokken en legt alles goed uit. Ik kocht voor het eerst zelf een huis en hij heeft me in dat proces erg vakkundig en professioneel begeleid, zonder dat ik de regie kwijt was.
Renssen Pensioen
17-08-2023
Vlot, nauwkeuring en ter zake kundig advies in begrijpelijke taal. In korte tijd verschafte Sibren inzicht en overzicht in onze pensioenen. Dat geeft rust en een blauwdruk voor de toekomst.
Sigrid Hypotheek
07-08-2023
Sibren is snel, nauwkeurig en goed bereikbaar. Zeer tevreden.
A.vdW Financiële planning
04-08-2023
Sibren nam de tijd om ons van goed advies te voorzien.
Maarten Hypotheek
01-08-2023
Hypotheek rond gekregen die buiten de standaard viel. Altijd binnen 5 minuten reactie, ook buiten kantooruren.Komt afspraken na en laat er geen gras over groeien.
F.S. Lettink & B. Rambonnet Hypotheek
24-07-2023
Voor onze eerste koopwoning samen heeft Sibren ons uitstekend geholpen. Geduldig, altijd bereikbaar en snel in zijn vak. Neemt je het werk uit handen en bij onduidelijkheden neemt hij de tijd om je...
Matty Financiële planning
17-07-2023
Snel, geduldig, duidelijk en behulpzaam.Altijd bereikbaar.
Ruud Hypotheek
10-05-2023
Niet voor niets de hypotheek opnieuw laten verzorgen door Sibren. Hij is bijzonder snel en is heel goed bereikbaar voor vragen. Wij vinden hem erg kundig en hij denkt heel goed mee
Marleen Hypotheek
24-04-2023
Flexibel & vlot! Snel geregeld allemaal! We zijn tevreden!

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies