Klantbeoordeling van
9.9/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
blog Startershypotheek Ekelmans
09 juni

Startershypotheek

 Als starter krijgt u op de woningmarkt te maken met allerlei keuzes rondom het kopen van uw eerste huis. Een van de belangrijkste daarvan is misschien wel de keuze voor de juiste startershypotheek. Het is begrijpelijk dat u daarbij behoefte heeft aan professioneel advies. 

 

Wat voor vragen u ook heeft, een hypotheekadviseur kan u helpen met deskundig en onafhankelijk financieel advies voor een hypotheek als starter. Bij Ekelmans Financieel nemen we graag een stukje van de onzekerheid die bij de starterswereld hoort weg door hypotheekadvies voor starters op maat te bieden. Vraag als u geïnteresseerd bent direct een vrijblijvende offerte aan.

 

Wat is een startershypotheek?

Een hypotheek afsluiten doet u niet zomaar, vooral als u het voor het eerst doet. Een startershypotheek uitkiezen is een belangrijke financiële beslissing die over de lange termijn gaat. Zoals de naam aangeeft, is een startershypotheek een hypotheek voor starters en dus specifiek bedoeld voor mensen die een eerste huis kopen. Een startershypotheek is overigens niet hetzelfde als een starterslening. Een starterslening is namelijk aanvullend en heeft u dus eventueel naast een hypotheek. Met deze lening kunt u het verschil tussen de aankoopprijs van uw woning en de maximale hypotheek overbruggen.

 

Welke hypotheekopties heb ik als starter?

U kunt als starter kiezen uit een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek. Wanneer u voor een van deze vormen kiest, mag u de hypotheekrente aftrekken van uw inkomstenbelasting. In het geval van een lineaire hypotheek betaalt u elke maand hetzelfde bedrag en zal de hypotheekrente uiteindelijk afnemen. Met een annuïteitenhypotheek hoeft u in het begin een kleiner deel af te lossen en is de rente hoog, maar langzamerhand gaat het aflossingsbedrag omhoog en wordt de rente lager. Een hypotheekadviseur biedt u overzicht in de verschillende opties, alleen al door de voor u relevante informatie bij elkaar te brengen.

 

Hypotheekadvies bij Ekelmans Financieel Advies

Ekelmans Financieel Advies maakt het voor u als starter gemakkelijker om een weloverwogen keuze voor een startershypotheek te maken. We werken kleinschalig en persoonlijk, waardoor u maar één keer uw verhaal hoeft te doen en kunt rekenen op een hypotheekadvies op maat. We inventariseren zorgvuldig uw situatie om zo passend mogelijk advies te geven. U kunt ervan uitgaan dat Ekelmans Financieel Advies voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van vakinhoudelijke kennis, gedrag en aanspreekbaarheid. Daarnaast weten we door jarenlange ervaring precies welke factoren een rol kunnen spelen in uw situatie. Bent u benieuwd wat we concreet voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

 

Onze werkwijze

Een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek is bij Ekelmans Financieel Advies altijd de eerste stap. Op die manier komen we er achter of er een klik is en kunnen we samen afspraken maken over de vervolgstappen. We houden daarbij altijd rekening met uw persoonlijke wensen en bieden u een afgestemd advies op basis van een uitgebreide analyse. Vervolgens staan we u bij tijdens het gehele contracttraject en ook daarna kunt u gewoon bij ons terecht voor advies. Ons uitgangspunt is namelijk een samenwerking voor lange termijn. Ekelmans Financieel Advies is uw betrouwbare partner bij al uw financiële twijfels.

 

Ons werkgebied

Starters in de regio Oost-Nederland die op zoek zijn naar hoogwaardig advies over een startershypotheek, zijn bij Ekelmans Financieel Advies aan het goede adres. Het is natuurlijk wel zo fijn als u advies over een startershypotheek bij u in de buurt kunt krijgen. Maak kosteloos een afspraak om kennis te maken. Ons werkgebied bestaat onder andere uit:

Vind je dit artikel interresant?
DelenShare on facebookShare on LinkedInShare on TwitterShare to mailShare via WhatsApp
Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Shaquille Hypotheek
08-05-2024
Is duidelijk in zijn uitleg en neemt voldoende tijd om het extra uit te leggen op momenten dat je het niet snapt. Daarnaast erg vriendelijke en kundig.
Anoniem Pensioen
29-04-2024
Hij neemt echt de tijd voor je en indien je het niet snapt blijft hij het op verschillende manieren in Jip en Janneke taal uitleggen. Dat is altijd heel erg prettig
Jan en Betsie Pensioen
26-03-2024
Sibren heeft ons op een duidelijke en voor ons begrijpelijke manier door de pensioen regelingen geloodst. Met een persoonlijk gesprek, telefonisch en per mail. Altijd snel en zeer prettig contact.
Martien Pensioen
25-03-2024
Snel en duidelijk advies over financiele gevolgen en toekomst, bij gebruik maken van de RVU regeling.
Robert Hypotheek
03-01-2024
Sibren is vriendelijk, professioneel en kundig. Nu voor de tweede keer gebruik mogen maken van zijn diensten. Hij weet waar hij het over heeft en is in staat om een complex dossier tot een positief...
Sander Hypotheek
12-12-2023
Zeer professioneel geholpen, maar is ook bereid om naar de persoonlijk situatie van de individu te luisteren. ...
Joran Financiële planning
02-12-2023
Sibren is deskundig, vriendelijk en meedenkend in de situatie. Ineens moesten wij zeer snel schakelen voor een hypotheek en dit is op korte termijn gelukt! Dat wij een groen licht kregen voor het...
Robert Hypotheek
27-10-2023
Competent, betrouwbaar en vriendelijk. Sibren Ekelmans heeft ons vakkundig begeleid bij de aankoop van een nieuw huis.
Joram Hypotheek
18-10-2023
Sibren heeft ons geholpen bij de aankoop van een woning. Er was enige haast geboden en Sibren kon daarin goed mee. Hij is erg kundig en reageert direct op vragen en kwesties. Zeer gedegen en...
Shervan Mustafa Hypotheek
14-09-2023
Ik ben erg tevreden vrezen over Sibren. Als nieuwe Nederlander en starter op de Nederlandse woningmarkt heeft Sibren mij meer dan goed en kundig geholpen. Hij heeft met zijn persoonlijke inbreng...
C Hypotheek
11-09-2023
Alles was duidelijk en helder uitgelegd, communicatie was snel.
Judith Hypotheek
10-09-2023
Sibren is betrokken en legt alles goed uit. Ik kocht voor het eerst zelf een huis en hij heeft me in dat proces erg vakkundig en professioneel begeleid, zonder dat ik de regie kwijt was.
Renssen Pensioen
17-08-2023
Vlot, nauwkeuring en ter zake kundig advies in begrijpelijke taal. In korte tijd verschafte Sibren inzicht en overzicht in onze pensioenen. Dat geeft rust en een blauwdruk voor de toekomst.
Sigrid Hypotheek
07-08-2023
Sibren is snel, nauwkeurig en goed bereikbaar. Zeer tevreden.
A.vdW Financiële planning
04-08-2023
Sibren nam de tijd om ons van goed advies te voorzien.
Maarten Hypotheek
01-08-2023
Hypotheek rond gekregen die buiten de standaard viel. Altijd binnen 5 minuten reactie, ook buiten kantooruren.Komt afspraken na en laat er geen gras over groeien.
F.S. Lettink & B. Rambonnet Hypotheek
24-07-2023
Voor onze eerste koopwoning samen heeft Sibren ons uitstekend geholpen. Geduldig, altijd bereikbaar en snel in zijn vak. Neemt je het werk uit handen en bij onduidelijkheden neemt hij de tijd om je...
Matty Financiële planning
17-07-2023
Snel, geduldig, duidelijk en behulpzaam.Altijd bereikbaar.
Ruud Hypotheek
10-05-2023
Niet voor niets de hypotheek opnieuw laten verzorgen door Sibren. Hij is bijzonder snel en is heel goed bereikbaar voor vragen. Wij vinden hem erg kundig en hij denkt heel goed mee
Marleen Hypotheek
24-04-2023
Flexibel & vlot! Snel geregeld allemaal! We zijn tevreden!

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies