Onafhankelijk hypotheekadvies

 

Wanneer u een huis koopt, is het van belang een hypotheek af te sluiten die nu en in de toekomst het best bij u past. U wilt natuurlijk een hypotheek met een gunstige rente en de beste voorwaarden. Zowel een onafhankelijke hypotheekadviseur, als een adviseur van een bank zullen dit voor u nastreven. Het aanbod aan hypotheken waarover zij u kunnen adviseren is echter verschillend. 

 

Afhankelijke adviseurs hebben een meer beperkte keuze uit hypotheken en aanbieders. Hierdoor is het advies niet geheel objectief en kan het zijn dat u niet het meest gunstige advies krijgt. Er bestaat namelijk een kans dat u door onafhankelijk hypotheekadvies op lange termijn veel kunt besparen. 

 

Ons hypotheekadvies is onafhankelijk. Dit betekent dat wij zakendoen met een breed scala aan geldverstrekkers en dat alle verschillende premies, rentes en voorwaarden tegen elkaar worden afgewogen. De keuze voor een aanbieder wordt op deze manier altijd bepaald door uw persoonlijke wensen en de beste mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie. 

 

De kosten van onafhankelijk hypotheekadvies

 

De kosten voor een onafhankelijk hypotheekadvies liggen vaak wat hoger dan de kosten van afhankelijk advies. Dit komt doordat u een hypotheek op maat krijgt en alle aanbieders op de markt met elkaar worden vergeleken.  Met een onafhankelijke adviseur bespaart u dus uiteindelijk vaak veel meer geld, dan het bedrag dat u in de eerste instantie voor het advies kwijt bent. 

 

Provisieverbod 

 

Een misvatting die wij graag de wereld uit helpen, is dat een onafhankelijk hypotheekadviseur commissie ontvangt over een afgesloten hypotheek. Sinds 2013 is dit namelijk verboden en worden de kosten voor hypotheekadvies rechtstreeks in rekening gebracht door de hypotheekadviseur in plaats van deze te verrekenen in de hypotheekrente. 

 

Dit provisieverbod heeft twee voordelen voor de consument. Enerzijds is er nu meer transparantie mogelijk, doordat de kosten voor het hypotheekadvies een stuk inzichtelijker zijn en u gemakkelijker hypotheekadviseurs met elkaar kunt vergelijken. Anderzijds kunnen de banken het advies niet langer beïnvloeden, doordat de kosten direct bij de klant in rekening worden gebracht. Onafhankelijk advies wordt op deze manier dus gewaarborgd.

 

NEEM CONTACT OP OF VRAAG KOSTELOOS EEN OFFERTE AAN!