Klantbeoordeling van
9.8/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
hypotheekadviseur deventer kiezen
14 november

Hoe kun je een goede hypotheekadviseur in Deventer kiezen?

Heb je eindelijk besloten om een hypotheek aan te vragen? Dan raden wij je aan om nog even stil te staan bij de volgende vraag. ‘Hoe kies je een goede hypotheekadviseur in Deventer?’ Jouw adviseur zal namelijk alles voor je regelen wat betreft je hypotheek en je wilt natuurlijk dat dit zo goed mogelijk verloopt. Maar hoe kies je de juiste hypotheekadviseur die bij je past?

Met behulp van deze 4 vragen, kom je al aardig op weg:

  1. Wat voor soort adviseur kan mij het beste helpen?
  2. Hoe ver ben ik bereid om te reizen?
  3. Wat is de kennisachtergrond van de adviseur?
  4. En wat is mijn budget?

Wat kun je verwachten van hypotheekadvies in Deventer?

Een hypotheekadvies is gebaseerd op je persoonlijke situatie en wensen. Een aantal belangrijke hoofdvragen die behandeld zullen worden zijn:

  • Wat kun je maximaal lenen en wat is voor jou een verstandig hypotheekbedrag?
  • Wat is voor jou de beste geldverstrekker?
  • Welke rentevaste- periode past het best bij jouw wensen?
  • Welke hypotheek aflosvorm past bij jouw situatie?
  • Welke looptijd kun je kiezen?

Het advies pakt dus letterlijk elk onderdeel van de hypotheek aan. Een juiste adviseur die goed jouw situatie en wensen in kaarten kan brengen is daarom uitermate belangrijk.

Wat voor soort adviseur kan jou het beste helpen?

Allereerst is de vraag met voor soort instantie je samen wilt werken. Wil je een adviseur die werkt bij de bank, een keten of werkt als zelfstandige? Denk hierbij dus goed na over wat je verwacht van een adviseur en wat je kunt verwachten van de adviseurs bij verschillende instanties. Een bank zal alleen haar eigen producten kunnen aanbieden. Terwijl een onafhankelijk tussenpersoon wel vaak meer dan 35 hypotheekverstrekkers voor je vergelijkt.

Hoe ver ben je bereid te reizen?

Een hypotheekadviesgesprek zal vaak plaats vinden op locatie. Hoever ben je dus bereid hiervoor te reizen? Breng dat in kaart voor jezelf, waardoor je al een hoop adviseurs weg filtert. Is het mogelijk om het gesprek digitaal uit te voeren, dan valt deze vraag in principe weg.

Wat is de kennisachtergrond van de adviseur in Deventer?

Hoe meer diepgang je wilt in je advies, hoe beter je kunt onderzoeken naar de kennisachtergrond van deze hypotheekadviseur. Wat voor diploma’s en vergunningen hebben ze? Zijn ze aangesloten bij bepaalde sectoren en instituten? Is de adviseur een erkend hypotheek adviseur of financieel planner ? Een financieel planner heeft veelal meer kennis dan een erkend hypotheek adviseur.  Dit zijn allemaal vragen die jezelf kunt stellen tijdens je onderzoek.

Wat is mijn budget?

En natuurlijk is het ook goed om te weten wat je eigen budget is. Hoeveel ben je bereid te betalen aan hypotheekadviseur kosten? De kosten van de hypotheek hangen vaak ook samen met de moeilijkheidsgraad van de hypotheekaanvraag. Het scheelt nogal qua tijd voor een adviseur als je bijvoorbeeld in loondienst bent in plaats van zelfstandig.

Wil je een oriënterend gesprek aangaan en hypotheekadvies in Deventer ontvangen? Maak dan meteen een afspraak met ons!

Neem contact op!

Heeft u behoefte aan deskundig hypotheekadvies? Of heeft u nog vragen over de kosten van een hypotheekadviseur? Neem contact met ons op! Wij zijn onder andere werkzaam in de Stedendriehoek in de volgende plaatsen:

Vind je dit artikel interresant?
DelenShare on facebookShare on LinkedInShare on TwitterShare to mailShare via WhatsApp
Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Geert Financiële planning
11-06-2024
Sibren komt heel betrouwbaar over en geeft een kundig advies vanuit verschillende kanten belicht.Wij weten nu weer welke financiële koers wij moeten varen.
Sander Hypotheek
03-06-2024
Voor een hypotheek van een nieuwbouwwoning bij Ekelmans financieel advies geweest. ...
Daniel Financiële planning
03-06-2024
Een uitstekend financieel advies gekregen...
Shaquille Hypotheek
08-05-2024
Is duidelijk in zijn uitleg en neemt voldoende tijd om het extra uit te leggen op momenten dat je het niet snapt. Daarnaast erg vriendelijke en kundig.
Anoniem Pensioen
29-04-2024
Hij neemt echt de tijd voor je en indien je het niet snapt blijft hij het op verschillende manieren in Jip en Janneke taal uitleggen. Dat is altijd heel erg prettig
Jan en Betsie Pensioen
26-03-2024
Sibren heeft ons op een duidelijke en voor ons begrijpelijke manier door de pensioen regelingen geloodst. Met een persoonlijk gesprek, telefonisch en per mail. Altijd snel en zeer prettig contact.
Martien Pensioen
25-03-2024
Snel en duidelijk advies over financiele gevolgen en toekomst, bij gebruik maken van de RVU regeling.
Robert Hypotheek
03-01-2024
Sibren is vriendelijk, professioneel en kundig. Nu voor de tweede keer gebruik mogen maken van zijn diensten. Hij weet waar hij het over heeft en is in staat om een complex dossier tot een positief...
Sander Hypotheek
12-12-2023
Zeer professioneel geholpen, maar is ook bereid om naar de persoonlijk situatie van de individu te luisteren. ...
Joran Financiële planning
02-12-2023
Sibren is deskundig, vriendelijk en meedenkend in de situatie. Ineens moesten wij zeer snel schakelen voor een hypotheek en dit is op korte termijn gelukt! Dat wij een groen licht kregen voor het...
Robert Hypotheek
27-10-2023
Competent, betrouwbaar en vriendelijk. Sibren Ekelmans heeft ons vakkundig begeleid bij de aankoop van een nieuw huis.
Joram Hypotheek
18-10-2023
Sibren heeft ons geholpen bij de aankoop van een woning. Er was enige haast geboden en Sibren kon daarin goed mee. Hij is erg kundig en reageert direct op vragen en kwesties. Zeer gedegen en...
Shervan Mustafa Hypotheek
14-09-2023
Ik ben erg tevreden vrezen over Sibren. Als nieuwe Nederlander en starter op de Nederlandse woningmarkt heeft Sibren mij meer dan goed en kundig geholpen. Hij heeft met zijn persoonlijke inbreng...
C Hypotheek
11-09-2023
Alles was duidelijk en helder uitgelegd, communicatie was snel.
Judith Hypotheek
10-09-2023
Sibren is betrokken en legt alles goed uit. Ik kocht voor het eerst zelf een huis en hij heeft me in dat proces erg vakkundig en professioneel begeleid, zonder dat ik de regie kwijt was.
Renssen Pensioen
17-08-2023
Vlot, nauwkeuring en ter zake kundig advies in begrijpelijke taal. In korte tijd verschafte Sibren inzicht en overzicht in onze pensioenen. Dat geeft rust en een blauwdruk voor de toekomst.
Sigrid Hypotheek
07-08-2023
Sibren is snel, nauwkeurig en goed bereikbaar. Zeer tevreden.
A.vdW Financiële planning
04-08-2023
Sibren nam de tijd om ons van goed advies te voorzien.
Maarten Hypotheek
01-08-2023
Hypotheek rond gekregen die buiten de standaard viel. Altijd binnen 5 minuten reactie, ook buiten kantooruren.Komt afspraken na en laat er geen gras over groeien.
F.S. Lettink & B. Rambonnet Hypotheek
24-07-2023
Voor onze eerste koopwoning samen heeft Sibren ons uitstekend geholpen. Geduldig, altijd bereikbaar en snel in zijn vak. Neemt je het werk uit handen en bij onduidelijkheden neemt hij de tijd om je...

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies