Klantbeoordeling van
9.8/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
Ekelmans Financieel Advies

Een hypotheekadviseur, of toch zelf regelen?

Vroeger was het vanzelfsprekend om een hypotheekadviseur in te schakelen, maar tegenwoordig kunt u er ook voor kiezen om zelf een hypotheek te regelen. De afgelopen jaren is het afsluiten van een hypotheek namelijk versimpeld en steeds meer geldverstrekkers bieden de mogelijkheid aan om zelf online, en zonder tussenkomst van een adviseur, een hypotheek af te sluiten. Dit wordt ook wel execution only genoemd.

Of het verstandig is om zelf uw hypotheek af te sluiten, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In dit artikelen zetten wij de voor- en nadelen zijn van beide opties op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Meer bekijken
Hypotheekadviseur Ekelmans Financieel Advies

Je hypotheek zelf regelen – execution only

Zelf een hypotheek afsluiten is niet geschikt voor iedereen, maar wanneer u graag zelf het overzicht houdt en u het heel leuk vindt om u grondig te verdiepen in financiële producten, kunt u het zeker overwegen.

 

Voordelen:

 • Hoe simpeler uw situatie, des te kleiner de bijkomende risico’s zijn. Er zijn dan namelijk minder regels, voorwaarden en uitzonderingen van toepassing. Bent u bijvoorbeeld een starter op de woningmarkt? Dan is het afsluiten van een hypotheek gemakkelijker, dan wanneer u al een eens een hypotheek heeft gehad.

 • Het kan veel geld besparen wanneer u het goed aanpakt en het leuk vindt om u grondig te verdiepen in financiële producten.

 

De nadelen:

 • Wanneer u overweegt zelf een hypotheek af te sluiten, moet u rekening houden met een hoop regels, kleine lettertjes en vaktaal. Ook kan het veel tijd kosten om alle constructies bij de verschillende aanbieders te vergelijken.

 • Niet veel geldverstrekkers laten alle hypotheekvormen zonder adviseur afsluiten en banken vragen meestal een provisie voor execution only.

 • U moet bewijzen dat u beschikt over voldoende financiële kennis door een kennis- en ervaringstoets af te leggen. Wanneer u slaagt, mag u zelf een hypotheek afsluiten.

 • Ook wanneer u slaagt voor deze toets, heeft u nog niet de kennis en expertise van een hypotheekadviseur. Een verkeerde keuze voor een hypotheek kan u tienduizenden euro’s te veel kosten. Een adviseur behoedt u van dergelijke misstappen. Sluit dus alleen zelf een hypotheek af, wanneer u heel zeker bent van uw zaak.

 

Hypotheek laten afsluiten door een adviseur

Wanneer u geen financieel expert bent of wanneer uw persoonlijke situatie wat ingewikkelder is dan dat van een starter, kan het zeker verstandig zijn een adviseur in te schakelen.

 

De voordelen:

 • Een adviseur helpt u bij het maken van belangrijke keuzes waar u waarschijnlijk niet over nadenkt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als uw partner overlijdt, als u arbeidsongeschikt wordt of uw baan kwijtraakt?

 • Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan gemakkelijk verschillende hypotheekvormen van verschillende geldverstrekkers vergelijken. Zo kunnen de laagste maandlasten worden geregeld tegen de beste voorwaarden.

 • Het bespaart u veel tijd. U ontvangt een adviesrapport en de adviseur regelt al het papierwerk van de hypotheek.

 • De advieskosten zijn fiscaal aftrekbaar.

 

De nadelen:

 • Het kost u in de eerste instantie meer geld. Echter, een lagere rente en een goed advies zijn op lange termijn meer geld waard dan lage advieskosten bij het afsluiten van een hypotheek.

Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Jeroen Hypotheek
19-05-2022
Sibren heeft mij geholpen bij het verkrijgen van een hypotheek. Hij heeft hierbij bij elke stap meegedacht - en heeft het zo spoedig mogelijk geregeld. ...
Jeffry Hypotheek
30-04-2022
Sibren heeft de hypotheek geregeld voor de aankoop nieuwe woning.Een goed en eerlijk advies, alles tot in de puntjes geregeld!Een aanrader👍
marion Hypotheek
06-04-2022
Sibren heeft ons 5 jaar geleden geholpen bij de aankoop van onze woning en heeft ons nu geholpen om de maandlast te verlagen waar we heel blij mee zijn. Omdat er niet zo veel banken samen werken met...
Ronald Hypotheek
28-03-2022
In korte tijd het gehele plaatje besproken en afgehandeld, ik was erg blij met zijn aanpak, en het door zetten van de gegevens, dit gaf mij een goed gevoel en wist dat het allemaal goed ging komen.
Aron Hypotheek
15-03-2022
Prima begeleid in het proces van de hypotheekaanvraag en goed geholpen met enkele uitzonderingen.
Hanke Hypotheek
06-03-2022
Sibren is een adviseur die echt naast je komst staan en met een passend en goed advies komt. En meer. Hij maakt zich er hard voor dat wat voor jou belangrijk is ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt....
IWV Hypotheek
05-03-2022
Erg kundig en duidelijk in zijn communicatie. Ook voor al mijn extra vragen nam hij goed de tijd.
Marjolein Hypotheek
28-02-2022
Bij Sibren voelde ik me thuis: hij vroeg goed door, had aandacht voor de vraag achter de vraag en gaf helder advies. De drempel om Sibren vragen te stellen of te bereiken is laag en daarnaast is hij...
w.v.d Vermogen
26-02-2022
goed advies gekregen en inzicht gekregen voor de toekomst als we met pensioen gaan
Barry & Gerrie Simon Hypotheek
16-02-2022
Aangezien wij leken zijn m.b.t. hypotheken etc waren wij erg blij met Sibren, die ons goed en deskundig advies gaf. Hij legde alles prima uit en nam er ook de tijd voor. Wij zijn erg tevreden hoe...
Erik & Sandra Hypotheek
14-02-2022
Het onmogelijke toch mogelijk gemaakt. Na veel afwijzingen door BKR-registraties in contact gekomen met Sibren. Hij gaf geen zekerheid maar wilde het wel een kans geven en met een positief resultaat.
Els en Luuk Financiële planning
02-02-2022
Deskundig en duidelijk advies gekregen omtrent onze hypotheek en pensioen. De communicatie was vlot en bereikbaarheid was uitstekend. Wij raden Sibren van harte aan.
Nel Hypotheek
27-01-2022
Deskundig advies en vriendelijke behandeling.Goed luisteren en vlotte afhandeling.
Wim Hutten Hypotheek
28-12-2021
Snel, doeltreffend en deskundig advies en snelle afhandeling in prettige communicatie. Heel goed.
Jasper en Anouk Hypotheek
24-12-2021
Heeft ons heel goed geholpen. Professioneel en altijd bereid om extra uitleg te geven over zaken die je niet snapt ed.
Henk en Liesbeth. Hypotheek
08-12-2021
Wij zijn zeer profesioneel en accuraat door de Hr. Ekelmans begeleid tijdens dit proces en hij heeft met succes voor ons een zeer complexte financieel probleem weten op te lossen .Het resulteerde...
Beerthuis Hypotheek
02-12-2021
Snel, duidelijk, onafhankelijk en erg goed bereikbaar. Zijn advies heeft ons enorm geholpen bij het aankoopproces van onze nieuwe woning. We zijn erg tevreden met de uiteindelijke hypotheek die we...
anoniem Hypotheek
23-11-2021
Voor de tweede keer gebruik gemaakt van de diensten van Sibren, nu voor het oversluiten van de hypotheek. Hoewel ons dossier niet bepaald complex was, denkt Sibren toch even net even verder dan waar...
Rick Hypotheek
15-11-2021
Wij zijn goed en professioneel geholpen door Sibren.
Niels Hypotheek
06-11-2021
Sibren heeft ons uitstekend geholpen de financiering te verkrijgen voor onze volgende woning.

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies