Klantbeoordeling van
9.8/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
Ekelmans Financieel Advies

Een hypotheekadviseur, of toch zelf regelen?

Vroeger was het vanzelfsprekend om een hypotheekadviseur in te schakelen, maar tegenwoordig kunt u er ook voor kiezen om zelf een hypotheek te regelen. De afgelopen jaren is het afsluiten van een hypotheek namelijk versimpeld en steeds meer geldverstrekkers bieden de mogelijkheid aan om zelf online, en zonder tussenkomst van een adviseur, een hypotheek af te sluiten. Dit wordt ook wel execution only genoemd.

Of het verstandig is om zelf uw hypotheek af te sluiten, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In dit artikelen zetten wij de voor- en nadelen zijn van beide opties op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Meer bekijken
Hypotheekadviseur

Je hypotheek zelf regelen – execution only

Zelf een hypotheek afsluiten is niet geschikt voor iedereen, maar wanneer u graag zelf het overzicht houdt en u het heel leuk vindt om u grondig te verdiepen in financiële producten, kunt u het zeker overwegen.

 

Voordelen:

 • Hoe simpeler uw situatie, des te kleiner de bijkomende risico’s zijn. Er zijn dan namelijk minder regels, voorwaarden en uitzonderingen van toepassing. Bent u bijvoorbeeld een starter op de woningmarkt? Dan is het afsluiten van een hypotheek gemakkelijker, dan wanneer u al een eens een hypotheek heeft gehad.

 • Het kan veel geld besparen wanneer u het goed aanpakt en het leuk vindt om u grondig te verdiepen in financiële producten.

 

De nadelen:

 • Wanneer u overweegt zelf een hypotheek af te sluiten, moet u rekening houden met een hoop regels, kleine lettertjes en vaktaal. Ook kan het veel tijd kosten om alle constructies bij de verschillende aanbieders te vergelijken.

 • Niet veel geldverstrekkers laten alle hypotheekvormen zonder adviseur afsluiten en banken vragen meestal een provisie voor execution only.

 • U moet bewijzen dat u beschikt over voldoende financiële kennis door een kennis- en ervaringstoets af te leggen. Wanneer u slaagt, mag u zelf een hypotheek afsluiten.

 • Ook wanneer u slaagt voor deze toets, heeft u nog niet de kennis en expertise van een hypotheekadviseur. Een verkeerde keuze voor een hypotheek kan u tienduizenden euro’s te veel kosten. Een adviseur behoedt u van dergelijke misstappen. Sluit dus alleen zelf een hypotheek af, wanneer u heel zeker bent van uw zaak.

 

Hypotheek laten afsluiten door een adviseur

Wanneer u geen financieel expert bent of wanneer uw persoonlijke situatie wat ingewikkelder is dan dat van een starter, kan het zeker verstandig zijn een adviseur in te schakelen.

 

De voordelen:

 • Een adviseur helpt u bij het maken van belangrijke keuzes waar u waarschijnlijk niet over nadenkt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als uw partner overlijdt, als u arbeidsongeschikt wordt of uw baan kwijtraakt?

 • Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan gemakkelijk verschillende hypotheekvormen van verschillende geldverstrekkers vergelijken. Zo kunnen de laagste maandlasten worden geregeld tegen de beste voorwaarden.

 • Het bespaart u veel tijd. U ontvangt een adviesrapport en de adviseur regelt al het papierwerk van de hypotheek.

 • De advieskosten zijn fiscaal aftrekbaar.

 

De nadelen:

 • Het kost u in de eerste instantie meer geld. Echter, een lagere rente en een goed advies zijn op lange termijn meer geld waard dan lage advieskosten bij het afsluiten van een hypotheek.

Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Ruud Hypotheek
10-05-2023
Niet voor niets de hypotheek opnieuw laten verzorgen door Sibren. Hij is bijzonder snel en is heel goed bereikbaar voor vragen. Wij vinden hem erg kundig en hij denkt heel goed mee
Marleen Hypotheek
24-04-2023
Flexibel & vlot! Snel geregeld allemaal! We zijn tevreden!
Dennis & Yoline Hypotheek
06-04-2023
Wederom met Sibren onze hypotheek geregeld, en weer een goede ervaring! Sibren handelt snel, is duidelijk, stelt de juiste vragen en geeft goed advies.
Thomas Hypotheek
30-03-2023
Sibren heeft ons duidelijk uit kunnen leggen waar we aan toe zijn als we de woning hadden aangekocht en wat de maandlasten zijn. We konden Sibren altijd bellen over vragen en veranderingen.
Pieter Hypotheek
13-02-2023
Sibren heeft ons goed geholpen met onze tweede hypotheek. Hij is proactief, duidelijk en snel. Goede scenario's, advies is helder. Zeer prettig in de omgang.
V. Silva Hypotheek
12-02-2023
Prettig, vriendelijk, professioneel, snel en to the point.
EJ Hypotheek
07-02-2023
Kundig advies. Denkt goed mee met de persoonlijke situatie om met het best passende advies te komen.
Anne Hypotheek
18-12-2022
Sibren heeft ons op zeer korte termijn kunnen adviseren en nadien ondersteunen bij het aankopen van onze eerste woning en bijbehorende verzekeringen. Wij hebben kundig en persoonlijk advies mogen...
Bart Hypotheek
10-12-2022
Sibren heeft ons geholpen met het aanvragen van een hypotheek en al eerder het regelen van een Pensioenvoorziening. Geeft duidelijk uitleg en neemt je veel werk uit handen. Voor ons was het fijn dat...
Tom Hypotheek
07-12-2022
Dit is de tweede keer dat we gebruik maken van de diensten van Sibren. Een volgende keer zouden we zeker weer bij hem terecht komen. Sibren is klantgericht en vriendelijk. Het contact is altijd...
Anoniem Pensioen
14-11-2022
Vriendelijk in omgang en geeft een duidelijke uitleg!Heeft ons vertrouwen gegeven om een beslissing te maken.
Niveditha en Mark Hypotheek
21-10-2022
Vriendelijk in omgang en helder in uitleg. Neemt je mee in het advies en geeft tijd om goed over keuzes na te denken.
Bayram Hypotheek
15-10-2022
Wij hebben via Ekelmans Financieel Advies onze huidige hypotheek laten aanpassen. Dit ging heel soepel. Sibren is zeer vakkundig. Hij legt alles goed uit. Is zeer snel met terug reageren bij vragen...
Omer-Buunk Hypotheek
05-10-2022
Sibren is zeer vakbekwaam en heeft kennis van zaken. Zeer flexibel en goed bereikbaar. Wij moesten in korte tijd onze hypotheek regelen voor de aankoop van een nieuwe woning en met Sibren konden we...
Job van der Palen Financiële planning
25-09-2022
We kochten zeer impulsief een huis en moesten toen alles nog op zeer korte termijn regelen, omdat we binnen 10 dagen op vakantie zouden gaan. Sibren was zeer flexibel in zijn planning en heeft ons...
TB Hypotheek
17-09-2022
Wij hebben in onze zoektocht naar het juiste huis de adviserende rol van Sibren ingeschakeld. Hierover zijn wij tevreden. Toen er een bod van ons op onze huidige woning geaccepteerd werd, heeft...
Aysen Hypotheek
06-09-2022
Wij zijn erg goed geholpen! Sibren geeft transparant en deskundig advies, denkt mee en zet een stapje extra voor de klant waar hij kan. Recht door zee, goed in communicatie, vlot en binnen 4 weken...
Edwin Hypotheek
17-08-2022
Ik heb eind juni/begin juli contact met Sibren opgenomen vanwege een bod op een appartement. Voorafgaande aan mijn bod had ik al eerder contact met Sibren gehad wat betreft het doornemen van mijn...
Fam van loon Hypotheek
26-07-2022
Sibren heeft ons weederom zeer goed geholpen. Hij is zeer duidelijk over mogelijkheden en onmogelijkheden van onze aanvraag. Zijn advies is zeer duidelijk en deskundig. Als klant vinden wij dit heel...
Wim en Marike Hypotheek
27-06-2022
Sibren heeft ons zeer goed geholpen met het naar beneden brengen van onze vaste lasten ter voorbereiding van ons pensioen. Met name zijn snelle actie m.b.t. wijziging hypotheek. Zijn communicatie is...

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies