Klantbeoordeling van
9.9/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
Ekelmans Financieel Advies

Een hypotheekadviseur, of toch zelf regelen?

Vroeger was het vanzelfsprekend om een hypotheekadviseur in te schakelen, maar tegenwoordig kunt u er ook voor kiezen om zelf een hypotheek te regelen. De afgelopen jaren is het afsluiten van een hypotheek namelijk versimpeld en steeds meer geldverstrekkers bieden de mogelijkheid aan om zelf online, en zonder tussenkomst van een adviseur, een hypotheek af te sluiten. Dit wordt ook wel execution only genoemd.

Of het verstandig is om zelf uw hypotheek af te sluiten, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In dit artikelen zetten wij de voor- en nadelen zijn van beide opties op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Meer bekijken
Hypotheekadviseur

Je hypotheek zelf regelen – execution only

Zelf een hypotheek afsluiten is niet geschikt voor iedereen, maar wanneer u graag zelf het overzicht houdt en u het heel leuk vindt om u grondig te verdiepen in financiële producten, kunt u het zeker overwegen.

 

Voordelen:

 • Hoe simpeler uw situatie, des te kleiner de bijkomende risico’s zijn. Er zijn dan namelijk minder regels, voorwaarden en uitzonderingen van toepassing. Bent u bijvoorbeeld een starter op de woningmarkt? Dan is het afsluiten van een hypotheek gemakkelijker, dan wanneer u al een eens een hypotheek heeft gehad.

 • Het kan veel geld besparen wanneer u het goed aanpakt en het leuk vindt om u grondig te verdiepen in financiële producten.

 

De nadelen:

 • Wanneer u overweegt zelf een hypotheek af te sluiten, moet u rekening houden met een hoop regels, kleine lettertjes en vaktaal. Ook kan het veel tijd kosten om alle constructies bij de verschillende aanbieders te vergelijken.

 • Niet veel geldverstrekkers laten alle hypotheekvormen zonder adviseur afsluiten en banken vragen meestal een provisie voor execution only.

 • U moet bewijzen dat u beschikt over voldoende financiële kennis door een kennis- en ervaringstoets af te leggen. Wanneer u slaagt, mag u zelf een hypotheek afsluiten.

 • Ook wanneer u slaagt voor deze toets, heeft u nog niet de kennis en expertise van een hypotheekadviseur. Een verkeerde keuze voor een hypotheek kan u tienduizenden euro’s te veel kosten. Een adviseur behoedt u van dergelijke misstappen. Sluit dus alleen zelf een hypotheek af, wanneer u heel zeker bent van uw zaak.

 

Hypotheek laten afsluiten door een adviseur

Wanneer u geen financieel expert bent of wanneer uw persoonlijke situatie wat ingewikkelder is dan dat van een starter, kan het zeker verstandig zijn een adviseur in te schakelen.

 

De voordelen:

 • Een adviseur helpt u bij het maken van belangrijke keuzes waar u waarschijnlijk niet over nadenkt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als uw partner overlijdt, als u arbeidsongeschikt wordt of uw baan kwijtraakt?

 • Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan gemakkelijk verschillende hypotheekvormen van verschillende geldverstrekkers vergelijken. Zo kunnen de laagste maandlasten worden geregeld tegen de beste voorwaarden.

 • Het bespaart u veel tijd. U ontvangt een adviesrapport en de adviseur regelt al het papierwerk van de hypotheek.

 • De advieskosten zijn fiscaal aftrekbaar.

 

De nadelen:

 • Het kost u in de eerste instantie meer geld. Echter, een lagere rente en een goed advies zijn op lange termijn meer geld waard dan lage advieskosten bij het afsluiten van een hypotheek.

Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Geert Financiële planning
11-06-2024
Sibren komt heel betrouwbaar over en geeft een kundig advies vanuit verschillende kanten belicht.Wij weten nu weer welke financiële koers wij moeten varen.
Sander Hypotheek
03-06-2024
Voor een hypotheek van een nieuwbouwwoning bij Ekelmans financieel advies geweest. ...
Daniel Financiële planning
03-06-2024
Een uitstekend financieel advies gekregen...
Shaquille Hypotheek
08-05-2024
Is duidelijk in zijn uitleg en neemt voldoende tijd om het extra uit te leggen op momenten dat je het niet snapt. Daarnaast erg vriendelijke en kundig.
Anoniem Pensioen
29-04-2024
Hij neemt echt de tijd voor je en indien je het niet snapt blijft hij het op verschillende manieren in Jip en Janneke taal uitleggen. Dat is altijd heel erg prettig
Jan en Betsie Pensioen
26-03-2024
Sibren heeft ons op een duidelijke en voor ons begrijpelijke manier door de pensioen regelingen geloodst. Met een persoonlijk gesprek, telefonisch en per mail. Altijd snel en zeer prettig contact.
Martien Pensioen
25-03-2024
Snel en duidelijk advies over financiele gevolgen en toekomst, bij gebruik maken van de RVU regeling.
Robert Hypotheek
03-01-2024
Sibren is vriendelijk, professioneel en kundig. Nu voor de tweede keer gebruik mogen maken van zijn diensten. Hij weet waar hij het over heeft en is in staat om een complex dossier tot een positief...
Sander Hypotheek
12-12-2023
Zeer professioneel geholpen, maar is ook bereid om naar de persoonlijk situatie van de individu te luisteren. ...
Joran Financiële planning
02-12-2023
Sibren is deskundig, vriendelijk en meedenkend in de situatie. Ineens moesten wij zeer snel schakelen voor een hypotheek en dit is op korte termijn gelukt! Dat wij een groen licht kregen voor het...
Robert Hypotheek
27-10-2023
Competent, betrouwbaar en vriendelijk. Sibren Ekelmans heeft ons vakkundig begeleid bij de aankoop van een nieuw huis.
Joram Hypotheek
18-10-2023
Sibren heeft ons geholpen bij de aankoop van een woning. Er was enige haast geboden en Sibren kon daarin goed mee. Hij is erg kundig en reageert direct op vragen en kwesties. Zeer gedegen en...
Shervan Mustafa Hypotheek
14-09-2023
Ik ben erg tevreden vrezen over Sibren. Als nieuwe Nederlander en starter op de Nederlandse woningmarkt heeft Sibren mij meer dan goed en kundig geholpen. Hij heeft met zijn persoonlijke inbreng...
C Hypotheek
11-09-2023
Alles was duidelijk en helder uitgelegd, communicatie was snel.
Judith Hypotheek
10-09-2023
Sibren is betrokken en legt alles goed uit. Ik kocht voor het eerst zelf een huis en hij heeft me in dat proces erg vakkundig en professioneel begeleid, zonder dat ik de regie kwijt was.
Renssen Pensioen
17-08-2023
Vlot, nauwkeuring en ter zake kundig advies in begrijpelijke taal. In korte tijd verschafte Sibren inzicht en overzicht in onze pensioenen. Dat geeft rust en een blauwdruk voor de toekomst.
Sigrid Hypotheek
07-08-2023
Sibren is snel, nauwkeurig en goed bereikbaar. Zeer tevreden.
A.vdW Financiële planning
04-08-2023
Sibren nam de tijd om ons van goed advies te voorzien.
Maarten Hypotheek
01-08-2023
Hypotheek rond gekregen die buiten de standaard viel. Altijd binnen 5 minuten reactie, ook buiten kantooruren.Komt afspraken na en laat er geen gras over groeien.
F.S. Lettink & B. Rambonnet Hypotheek
24-07-2023
Voor onze eerste koopwoning samen heeft Sibren ons uitstekend geholpen. Geduldig, altijd bereikbaar en snel in zijn vak. Neemt je het werk uit handen en bij onduidelijkheden neemt hij de tijd om je...

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies