Klantbeoordeling van
9.8/10
Eén aanspreekpunt voor al uw financiële zaken
Een handige online tool voor de berekening van uw maximale hypotheek
Ekelmans Financieel Advies

Een eerste gesprek bij hypotheekadvies

Wanneer u een huis wilt kopen, helpen wij u graag om na te gaan hoeveel geld u kunt lenen en wat de bijbehorende maandlasten zijn. Op deze manier kunt u gericht naar een huis zoeken dat past binnen uw budget.

In dit artikel leggen we uit wat u kunt verwachten van het eerste oriënterende gesprek en het eerste echte adviesgesprek. Waar kunt u zelf al over nadenken? Welke documenten moet u meenemen op gesprek? En wat zijn de uitkomsten van de gesprekken?

 

Meer bekijken
Hypotheekadviseur

Oriënterend gesprek

Voordat u een hypotheekadviesgesprek aangaat met een van onze adviseurs, verkennen wij eerst al uw mogelijkheden in een oriënterend gesprek. Dit gesprek is gratis en duurt meestal een half uur. In dit gesprek bespreken we uw huidige financiële situatie en uw woonwensen en geven wij u een eerste schatting van uw maximale hypotheek. Ook leggen wij uit hoe wij te werk gaan en wat de bijbehorende tarieven zijn.

Na het oriënterende gesprek weet u globaal wat u kunt lenen en in welke prijscategorie u een huis kunt gaan zoeken. Wanneer u al een bod op een huis heeft gedaan, kan snel een vervolgafspraak met de hypotheekadviseur worden gemaakt.

 

Voorbereiden van het oriënterende gesprek

Om zoveel mogelijk uit uw oriënterende gesprek te halen, kunt u een aantal zaken voorbereiden. Zet alle informatie op het gebied van uw inkomen, schulden, vermogen, pensioen en verzekering bijvoorbeeld eens op een rijtje. Denk ook na over uw maandlasten, manier van leven en uitgavenpatroon. Ga na hoe u de toekomst voor u ziet. Wanneer u een partner heeft, kunt u bijvoorbeeld bedenken hoe u dit partnerschap zou willen regelen. Misschien wilt u in de toekomst kinderen of wilt u minder werken? In hoeveel jaar zou u uw hypotheek willen afbetalen en op welke manier? Dit zijn allemaal zaken die van belang zijn voor uw hypotheekadviseur om u van het beste advies te kunnen voorzien.

 

Meenemen naar een oriënterend gesprek

 1. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

 2. Gegevens over uw inkomen:

  1. Wanneer u in loondienst bent is een recente loonstrook voldoende.

  2. Wanneer u zelfstandig ondernemer bent, dient u de laatste drie aangiftes van inkomstenbelasting en/of de cijfers van de laatste drie jaar mee te nemen.

 3. Wanneer u een woning op het oog heeft en u beschikt over het taxatierapport of de WOZ-beschikking, kunt u deze meenemen.

 4. Wanneer u al een woning heeft gekocht, kunt u de koopovereenkomst meenemen.

 5. Als u levensverzekeringen hebt, dient u de polisbladen mee te nemen.

Hypotheekadviesgesprek

Wanneer je snel een hypotheek nodig hebt, is het tijd voor een adviesgesprek. Dit tweede hypotheekgesprek duurt meestal twee uur en is dus veel uitgebreider dan het oriënterende gesprek. Wij adviseren u over de voorwaarden die in uw situatie van belang zijn en helpen u de juiste keuze te maken.

In dit gesprek geven wij informatie over de verschillende hypotheekconstructies en de rente en doorlooptijden van de verschillende hypotheekverstrekkers. Ook berekenen wij uw nieuwe netto en bruto maandlasten en geven u een inzicht in de risico’s die hierbij komen kijken. Zoals een overlijden, scheiding, arbeidsongeschiktheid of het verliezen van uw baan. Wij geven inzicht in de verschillende aflosvarianten en de gevolgen en risico’s daarvan en leggen uit in welke gevallen de rente aftrekbaar is. Ten slotte geven wij u inzicht in onze werkzaamheden en de kosten die daarbij komen kijken.

Na afloop van het gesprek ontvangt u een financieel overzicht, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor uw hypotheekvoorstel. Mocht u na afloop van het gesprek nog vragen hebben, dan helpen wij hier uiteraard ook graag bij.

 

Meenemen naar een hypotheekadviesgesprek

 1. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

 2. Gegevens over uw inkomen:

  1. Wanneer u in loondienst bent, is een recente loonstrook voldoende.

  2. Wanneer u zelfstandig ondernemer bent, dient u de laatste drie aangiftes van inkomstenbelasting en/of de cijfers van de laatste drie jaar mee te nemen.

 3. Een ondertekende werkgeversverklaring of intentieverklaring van uw werkgever. Dit is een zekerheid die de hypotheekverstrekker wil hebben. Wanneer u een vaste baan heeft, dient u een werkgeversverklaring mee te nemen. In dit document staat uw bruto-inkomen, het dienstverband en sinds wanneer u in dienst bent. Wanneer u geen vaste baan heeft, dient u een intentieverklaring op te vragen bij uw werkgever. In dit document geeft de werkgever aan dat het de bedoeling is om u in vaste dienst te nemen in de toekomst.

 4. Afschriften van uw spaarrekening en/of beleggingen om uw vermogen in kaart te brengen.

 5. Wanneer u van plan bent te verbouwen, dient u een specificatie van de verbouwingskosten aan te leveren.

 6. Als u al een lening heeft gehad, zien wij graag het aflosbewijs hiervan. Wanneer u lopende rekening heeft, dient u een afschrift hiervan mee te nemen om de hoogte van uw hypotheek te kunnen bepalen.

 7. Een pensioenoverzicht.

 8. Uw belastingaangifte van het afgelopen jaar.

 

Na uw adviesgesprek

Na uw adviesgesprek ontvangt u een adviesrapport met een overzicht van hypotheken die het best bij uw situatie passen en een samenvatting van het adviesgesprek. Op deze manier kunt u een weloverwogen keuze voor de juiste geldverstrekker maken. In de meeste gevallen wordt de hypotheek dan ook via uw hypotheekadviseur afgesloten. Deze kan ook een eventuele taxatie en verzekering voor u regelen.

 

Na het gesprek ontvangt u zo snel mogelijk een concept van de hypotheekofferte van de geldverstrekker van uw keuze. Wanneer deze aansluit op uw wensen, kunt u deze ondertekend terugsturen naar de geldverstrekker. Vervolgens checkt de geldverstrekker alle aangeleverde documenten. Wanneer deze in orde zijn, ontvangt u de definitieve hypotheekofferte. Deze is bindend en zodra deze ondertekend retour is gestuurd, is uw hypotheek rond.

 

U kunt nu een afspraak maken bij de notaris om de leveringsakte en hypotheekakte te ondertekenen bij de overdracht van de woning.

Zij gingen u voor

Wij hebben de afgelopen jaren honderden klanten tevreden kunnen stellen. Bent u de volgende?

Ruud Hypotheek
10-05-2023
Niet voor niets de hypotheek opnieuw laten verzorgen door Sibren. Hij is bijzonder snel en is heel goed bereikbaar voor vragen. Wij vinden hem erg kundig en hij denkt heel goed mee
Marleen Hypotheek
24-04-2023
Flexibel & vlot! Snel geregeld allemaal! We zijn tevreden!
Dennis & Yoline Hypotheek
06-04-2023
Wederom met Sibren onze hypotheek geregeld, en weer een goede ervaring! Sibren handelt snel, is duidelijk, stelt de juiste vragen en geeft goed advies.
Thomas Hypotheek
30-03-2023
Sibren heeft ons duidelijk uit kunnen leggen waar we aan toe zijn als we de woning hadden aangekocht en wat de maandlasten zijn. We konden Sibren altijd bellen over vragen en veranderingen.
Pieter Hypotheek
13-02-2023
Sibren heeft ons goed geholpen met onze tweede hypotheek. Hij is proactief, duidelijk en snel. Goede scenario's, advies is helder. Zeer prettig in de omgang.
V. Silva Hypotheek
12-02-2023
Prettig, vriendelijk, professioneel, snel en to the point.
EJ Hypotheek
07-02-2023
Kundig advies. Denkt goed mee met de persoonlijke situatie om met het best passende advies te komen.
Anne Hypotheek
18-12-2022
Sibren heeft ons op zeer korte termijn kunnen adviseren en nadien ondersteunen bij het aankopen van onze eerste woning en bijbehorende verzekeringen. Wij hebben kundig en persoonlijk advies mogen...
Bart Hypotheek
10-12-2022
Sibren heeft ons geholpen met het aanvragen van een hypotheek en al eerder het regelen van een Pensioenvoorziening. Geeft duidelijk uitleg en neemt je veel werk uit handen. Voor ons was het fijn dat...
Tom Hypotheek
07-12-2022
Dit is de tweede keer dat we gebruik maken van de diensten van Sibren. Een volgende keer zouden we zeker weer bij hem terecht komen. Sibren is klantgericht en vriendelijk. Het contact is altijd...
Anoniem Pensioen
14-11-2022
Vriendelijk in omgang en geeft een duidelijke uitleg!Heeft ons vertrouwen gegeven om een beslissing te maken.
Niveditha en Mark Hypotheek
21-10-2022
Vriendelijk in omgang en helder in uitleg. Neemt je mee in het advies en geeft tijd om goed over keuzes na te denken.
Bayram Hypotheek
15-10-2022
Wij hebben via Ekelmans Financieel Advies onze huidige hypotheek laten aanpassen. Dit ging heel soepel. Sibren is zeer vakkundig. Hij legt alles goed uit. Is zeer snel met terug reageren bij vragen...
Omer-Buunk Hypotheek
05-10-2022
Sibren is zeer vakbekwaam en heeft kennis van zaken. Zeer flexibel en goed bereikbaar. Wij moesten in korte tijd onze hypotheek regelen voor de aankoop van een nieuwe woning en met Sibren konden we...
Job van der Palen Financiële planning
25-09-2022
We kochten zeer impulsief een huis en moesten toen alles nog op zeer korte termijn regelen, omdat we binnen 10 dagen op vakantie zouden gaan. Sibren was zeer flexibel in zijn planning en heeft ons...
TB Hypotheek
17-09-2022
Wij hebben in onze zoektocht naar het juiste huis de adviserende rol van Sibren ingeschakeld. Hierover zijn wij tevreden. Toen er een bod van ons op onze huidige woning geaccepteerd werd, heeft...
Aysen Hypotheek
06-09-2022
Wij zijn erg goed geholpen! Sibren geeft transparant en deskundig advies, denkt mee en zet een stapje extra voor de klant waar hij kan. Recht door zee, goed in communicatie, vlot en binnen 4 weken...
Edwin Hypotheek
17-08-2022
Ik heb eind juni/begin juli contact met Sibren opgenomen vanwege een bod op een appartement. Voorafgaande aan mijn bod had ik al eerder contact met Sibren gehad wat betreft het doornemen van mijn...
Fam van loon Hypotheek
26-07-2022
Sibren heeft ons weederom zeer goed geholpen. Hij is zeer duidelijk over mogelijkheden en onmogelijkheden van onze aanvraag. Zijn advies is zeer duidelijk en deskundig. Als klant vinden wij dit heel...
Wim en Marike Hypotheek
27-06-2022
Sibren heeft ons zeer goed geholpen met het naar beneden brengen van onze vaste lasten ter voorbereiding van ons pensioen. Met name zijn snelle actie m.b.t. wijziging hypotheek. Zijn communicatie is...

Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren.

U krijgt advies van een financieel planner. De hoge kwaliteitseisen van een financieel planner hebben betrekking op zowel de vakinhoudelijke kennis, als op gedrag en aanspreekbaarheid.

Een financieel planner onderscheidt zich van andere financieel adviseurs door integriteit, deskundigheid en een zeer grote kennis van zaken. Binnen onze branche is er geen hogere onderscheiding. Wij zijn er trots op dat wij de titel financieel planner mogen voeren. Als consument bent u verzekerd van hoogwaardig advies.
Financieel Planner - Ekelmans Financieel Advies