18 november
U heeft een restschuld. En nu?

U heeft een restschuld en nu?

 

Op dit moment heeft u uw woning te koop staan of wilt u uw woning verkopen.

De kans is aanwezig dat uw woning onder water staat. Dat betekent dat de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning. Er ontstaat na verkoop een restschuld.

 

Om mensen toch de gelegenheid te geven om een andere woning te kopen heeft de overheid een aantal stimuleringsmaatregelen in het leven geroepen.

 

De rente die u betaalt over de financiering van deze restschuld is gedurende 15 jaar aftrekbaar , mits de restschuld tussen 29 oktober 2012 en 

1 januari 2018 is ontstaan.

 

Hoe werkt dat in de praktijk?

 

U kunt ervoor kiezen om de restschuld mee te financieren in de nieuwe hypotheek. Banken bekijken deze dossiers per geval. Mocht de bank niet akkoord gaan om de restschuld mee te financieren, dan kunt u de restschuld ook buiten uw hypotheek meefinancieren. Dit kan door middel van een consumptieve financiering of eventueel geld lenen bij ouders of een ander familielid.

 

Het blijven dossiers die extra aandacht nodig hebben, maar onmogelijk is het zeker niet.

 

Sibren Ekelmans is hypotheekadviseur bij Ekelmans Financieel Advies in Deventer en begeleidt het merendeel van zijn klanten met totaaladvies. 

Sibren Ekelmans

Sibren Ekelmans is sinds 2005 werkzaam in de financiële dienstverlening. Hij begeleidt het merendeel van zijn klanten met totaaladvies. Of het nog gaat om hypotheken, verzekeringen, pensioen, overlijden, echtscheiding of ontslag. Hij is u graag van dienst.

Dit artikel interessant?

NEEM CONTACT OP OF VRAAG KOSTELOOS EEN OFFERTE AAN!